Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. juni 2003 kl 20.25 På Jamies kjøkken

Freskt ansikt i den kulinariske verden

Jamie servere flyttefolkene biffssandwich til lunch. (Foto: BBC Worldwide)
Jamie servere flyttefolkene biffssandwich til lunch. (Foto: BBC Worldwide)
Jamie Oliver kan få folk som hater å lage mat til ha det moro og hyggelig over grytene. I kveld er det duket for gjensyn med serien i åtte deler som ble sendt på NRK2 ifjor høst. Her tilbereder han med stor entusiasme og humor herlige, enkle retter, uten tidkrevende forberedelser og kulinariske sjargonger.

Som i tidligere runder følger vi Jamie mens han lager mat for venner og familie. Han viser at det å spise hjemme kan være en opplevelse med maksimum av smak og minimum av anstrengelse. - Den beste måten jeg kan tilbringe en vellykket kveld på er å lage god mat, sier Jamie.

På flyttefot
I det første programmet er Jamie på flyttefot. Midt i kaoset serverer han flyttefolkene biffsandwich. Og mens alle holder på med sjauing og prøver å få orden i alt rotet, tar Jamie med seg sin kone Jool på piknik.

Til innvielsesfesten av det nye huset, for familie og venner, står det Chili con carne på menyen.

Om Jamie Oliver
Jamie Oliver, som har pasta og brødbaking som sin store lidenskap, har det med matlaging i blodet. Allerede som åtteåring hjalp han ivrig til på kjøkkenet i foreldrenes populære restaurant, Cricketers i Clavering i Cambridge, hvor han vokste opp. Da han var 16, begynte han på Westminster Catering College, hvor han fullførte sin formelle kokkeutdannelse. Siden har han laget mat på mange av Londons beste restauranter som Antonio Carluccio’s Neal Street Restaurant og The River Café. Han er også selv eier av en restaurant.

I tilknytning til tv-seriene har han skrevet bestselleren "The Naked Chef", der han inspirerer leserne med et idiotsikkert repertoar av enkle, herlige oppskrifter.

- Det må være gøy å lage mat. Og det må være enkelt og smake godt, fastslår Jamie, som mener at man ikke bør bruke mer enn en halvtime på å lage en velsmakende rett. Han oppfordrer seerne til å kjøpe ferske ingredienser og holde seg unna frossenmat.

Britisk matserie i åtte deler fra BBC Worldwide
Originaltittel: The Naked Chef
Kokk og programleder Jamie Oliver
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23047853 / 90775758LENKER
  • For mer info