Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. august 2004 kl 20.10 Sannhetens labyrint

I krig og kjærlighet

Hva skjer når krigen og revolusjonen er over, utenrikskorrespondentene vender hjem og et land, et folk og en familie skal begynne forfra? Sofia Santacruz er datter av en høytstående offiser i den nicaraguanske diktatoren Somozas hær, men er nå bosatt i USA. Vi blir med henne når hun reiser tilbake til hjemlandet for å finne ut hva som egentlig hendte da faren ble drept.

Da den sandinistiske fronten for nasjonal frigjøring (FSLN) tok makten fra Anastacio Somazas beinharde diktatur i 1979, flyktet Sofia og familien hennes til USA. Faren hennes ble arrestert, og senere drept.

Sofia ser fortsatt på faren som en helt, og tjue år etter maktkuppet reiser hun tilbake til Nicaragua for å finne ut hva som egentlig skjedde da faren mistet livet. En som kanskje kan gi Sofia svarene hun leter etter er hennes egen tante. Hun valgte en annen side i konflikten enn broren sin, og ble en viktig person i den sandinistiske geriljaen. Hun fikk senere en plass i den nye regjeringen. Men det er mye tanten helst ikke vil fortelle om Sofias far…

Svensk dokumentar, 2001:
Originaltittel: Sanningens labyrint
Produsert av: Elektra Film AB
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252