Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. april 2006 kl 21.30 Sejer - Elskede Poona: Evig din

Løsning på drapsgåten

Konrad Sejer (Bjørn Sundquist, t.v.) forhører Gøran (Kim Sørensen). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Konrad Sejer (Bjørn Sundquist, t.v.) forhører Gøran (Kim Sørensen). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I den fjerde og siste del av "Sejer – Elskede Poona" får vi endelig svaret på hvem som drepte Poona. Både Gøran, Einar og en av stamgjestene på kroa er i søkelyset.

Konrad Sejer tar på seg oppgaven med å avhøre Gøran. Gøran har et farlig temperament, så hans forsvarer har prøvd å drille ham på hvordan han skal klare å styre seg hvis noen av spørsmålene til politiet provoserer. Sejer har sett glimt av temperamentet til kraftkaren, og mistenker at han bruker anabole steroider. Gøran er veldig opptatt av kropp og trening. Jacob Skarre mener derfor at Sejer kanskje er forutinntatt i sin mening om Gøran, og forfølger derfor en rekke andre spor.

Den faste gjengen som holder til på kroa er ivrige bowlere, og en av gutta har en spesiallaget bowlingkule som han bruker å ha liggende i bilen. Skarre spekulerer i om kanskje kulen kan ha vært drapsvåpenet.

Mannen som så at Einar dumpet kofferten til Poona i vannet, tør endelig å stå fram og snakke med politiet. Sejer avbryter avhøret av Gøran for å hente inn Einar til avhør.

Gunder våker fortsatt ved sykesengen til sin søster. Han forteller Marie hvor høyt han elsket Poona, men at han er usikker på om hun følte det samme. Kanskje ligger svaret i brevet hun skrev til ham? Sejer har lovet å få det oversatt.

Om serien
Historien sentrerer rundt Gunder Jomann (Trond Høvik) – en unnselig og sympatisk fyr fra bygda. Han har alle tenkelige materielle goder, jobb, hus og bil, men lengter etter en kone å dele livet med. Henne må han dra helt til India for å finne. Hjemme i Norge tusler han fornøyd rundt og venter på sin vakre brud, Poona. Men Poona rekker aldri frem til Gunder. I stedet blir hun funnet drept og ille tilredt i en kornåker. Gunder nekter å tro at det er henne.

- Mens "Djevelen holder lyset" handlet om bot og soning, handler "Poona" om kjærlighet og håp, sier seriens regissør Eva Isaksen. "Sejer – Elskede Poona" er i fire deler.

Om Sejer
I løpet av januar, februar og mars følger vi førstebetjent Sejer gjennom de fire seriene NRK Drama har produsert etter Karin Fossums bøker.

Den nyeste av seriene, "Svarte sekunder", ble vist i januar, mens det ble gjensyn med den første serien, "Se deg ikke tilbake" like etter.

Deretter kom "Djevelen holder lyset", den andre serien, mens "Elskede Poona" avslutter vårt møte med Sejer i denne omgang.


Egenproduksjon fra NRK Drama
Sejer – Elskede Poona
Manus: Åse Vikene, basert på en bok av Karin Fossum.
Regi: Eva Isaksen
Prosjektleder: Grete Rypdal, tlf: 23 04 53 59
I noen av rollene: Bjørn Sundquist (Konrad Sejer), Christian Skolmen (Jacob Skarre), Trond Høvik (Gunder Jomann), Marika Lagercrantz (Sara), Meneka Das (Poona), Kim Sørensen (Gøran), Kai Remlov (Einar).
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364