Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 22. november 2000 kl 20.55 Mavis Davis, en divas siste dager

Mavis Davis, en divas siste dager (t)


NRK2 onsdag 22. november kl 20.55
Mavis Davis, en divas siste dager

Døden som siste utvei

En gang var Marla Dorland vakker og sexy, med en enorm suksess som popartist. Nå er hun en falmet stjerne, og platesalget synker. Samtidig er mannen som skapte henne, musikkprodusenten Marty Starr, havnet i en økonomisk knipe, og bare Marla kan redde ham. Hun må dø.

Marty Starr er grunnleggeren av plateselskapet Purple Star Records. Det var han som gav Mavis Davis kunstnernavnet Marla Dorland, men nå raser karrieren nedover i en fart, og halvparten av fansen hennes har gått over til å dyrke Alanis Morrisette i stedet.

Av denne og mange andre grunner er Marty sliten. Han sitter med gjeld opp til ørene. Jaguaren er sprengt i lufta, og hans liv er truet av to usmakelige lånehaier. Han skylder sin ekskone tre måneders bidrag, og nå lager hun problemer. Samtidig er han presset til å hjelpe fram den svært lite talentfulle sønnen til pøbelen Rathbone.

Døde legender
Veien ut av denne knipen synes stengt, men en dag hører han Elvis Presley synge \"The Wonder of You\", og han får en glimrende idé: Marla skal dø. Resonnementet bygger på Elvis\', Jimi Hendrix\', John Lennons og Kurt Cobains skjebne: Etter at de var døde og begravet, livnet fansens interesse opp igjen, og dermed også platesalget. Alt Marty trenger å gjøre er å iscenesette et tragisk endelikt for Marla, og pengene vil rulle inn. Vel er Marla nærmest en legende for sin samtid, men som død vil hun virkelig oppnå berømmelsens tind - for alltid. Samtidig kommer han til å redde henne fra et liv preget av operasjoner hos plastiske kirurger.

Kan det blir bedre, og finnes det noe enklere?

Komedien \"Mavis Davis, en divas siste dager\" er regissert av John Henderson. Henderson står også bak \"Mysteriet i Loch Ness\" som gikk som filmmatiné på NRK1 12. november.

NRK2 onsdag kl 20.55

Britisk komedie fra 1997
Originaltittel: Bring me the Head of Mavis Davis
Regi: John Henderson
I rollene: Rik Mayall, Jane Horrocks, Danny Aiello
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36 (hilde.ljoen@nrk.no)

Bilder:
1. Marla Davis (Jane Horrsocks) har hatt sin glanstid som popstjerne. Nå har hun mistet fansen, og hennes plateprodusent Marty Starr (Rik Mayall) befinner seg i et økonomisk uføre.
2. Marla Davis har vært omringet av glamour etter gjennombruddet som popartist. Nå daler populariteten.
3. Bak plateprodusenten Marty Starrs (Rik Mayall) blide fasade lurer store økonomiske problemer.
4. Rathbone (Danny Aiello) har tvunget Marty Starr til å promotere sin sønn som helt mangler talent.