Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. september 2009 kl 21.25 Vår aktive hjerne

Hvor oppmerksom er du?

I første episode av
I første episode av "Vår aktive hjerne" skal det handle om oppmerksomhet. Programleder er Henrik Fexeus. (Foto: SVT)
Programleder Henrik Fexeus gjør seg klar til å utsette intetanende mennesker for en rekke psykologiske eksperiment koblet til hverdagen vi alle møter. I første episode skal det handle om oppmerksomhet.

Er du et tenkende vesen eller bare et impulsstyrt dyr, en slave av mange tusen år gamle reaksjonsmønster? Vi mennesker mates konstant med flere inntrykk enn vi er i stand til å håndtere bevisst, og dermed må vi velge hva vi skal fokusere på. Dette gjør at vi blir blinde for, eller uoppmerksomme på de tingene som vi ikke tror er viktige for oss i øyeblikket.

Selektiv bevissthet
Spørsmålet er hvor langt vi går i vår uoppmerksomhet. Ville du for eksempel merke det om rommet du befant deg i skiftet farge?

Dette er èn av tingene programleder Henrik Fexeus vil undersøke når han i første episode av "Vår aktive hjerne" inviterer en gruppe mennesker til det de tror er en øvelse i bildegjenkjenning.

Om programmet
Eksperimentene i programmet "Vår aktive hjerne" vekker mange spørsmål, men gir også mange svar om hva som styrer våre handlinger. Dette følges opp med dyptgående reportasjer og kommentarer fra psykologer og atferdseksperter. Eksempler på tema i løpet av sesongen er selvhjelp, følelsen av ekstase, kroppsspråk, beslutningstaking og det ukjente.

Dette er sesong 2 i serien "Hjärnstorm", og den er på i alt åtte deler. Sesong 1 ble sendt på NRK2 første gang høsten 2008


Svensk dokumentarserie
Originaltittel: Hjärnstorm, sesong 2
Programleder: Henrik Fexeus
Produsert av SVT
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900