Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 21. juni 2002 kl 21.10 Niern: Rosie - en djevel i hodet

Lengsel etter mors kjærlighet

Aranka Coppens som den 13-årige Rosie
Aranka Coppens som den 13-årige Rosie
”Rosie” er en gripende historie om en tenårings traumatiske forhold til sin unge mor, og det ubrytelige båndet mellom dem. I et forsøk på å forstå den komplekse situasjonen rundt seg, skaper Rosie en fargerik og aktiv fantasiverden sammen med sin eneste venn, Jimi. Unge Aranka Coppens leverer en imponerende rolletolkning av en tenåring i vansker.

Regissør Patrice Toye innvier oss i en tenårings verden full av håp og frustrasjoner. Rosie lengter etter sin mors kjærlighet. Men moren sliter med å forene hendelser i fortiden med konsekvensene i nåtiden. Hun insisterer på at Rosie tiltaler henne som søster, fordi hun bare var 14 år gammel da Rosie ble født. Moren er stort sett opptatt av sin egen livssituasjon, og greier ikke å gi sin datter den omsorgen hun trenger.

Når Rosie til slutt gjør et desperat forsøk på å hjelpe sin mor til å finne livsglede, får det uante konsekvenser…

Prisdryss
Regissøren Patrice Toye er født i Gent i 1967. Hun studerte film ved høyskolen Sint-Lukas i Brüssel og avsluttet studiene i 1982. Hun har regissert flere kortfilmer, dokumentarfilmer og programmer for tv. Med ”Rosie” etablerer hun seg som et nytt talent innen spillefilm. Filmen var Nederlands nominasjonsbidrag til Oscarfestivalen, den vant prisen for beste nye regissør ved Seattle Internasjonale Filmfestival og kritikerprisen (Gjest Baardsen-prisen) i Haugesund i 1999.


Belgisk spillefilm fra 1998
Originaltittel: ”Rosie”
Regi: Patrice Toye
I rollene: Aranka Coppens, Joost Wijnant, Sara de Roo, Dirk Roofthooft og Frank Vercruyssen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder (to motiv)
Aranka Coppens som den 13-årige Rosie