Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. mars 2011 kl 20.15 Nummer 1 - Premiere!

Jakten på Norges største keepertalent


Skal landslaget i fotball hevde seg internasjonalt, må vi ha folk i verdensklasse på streken. "Nummer 1" tar oppdraget med finne Norges største keepertalent. Gjennom 10 uker følger vi norske håp i beinhard konkurranse.

Etter auditions i fem av Norges byer møtes 40 av landets største keepertalenter i Oslo. Deltakerne er jenter og gutter i alderen 15-17 år.

I første episode av serien skal de gjennom to dager kjempe om elleve plasser i konkurransen om tittelen "Norges største keepertalent". De blir møtt av de to tidligere landslagsspillerne Frode Grodås og Stig Inge Bjørnebye, som skal lede samlingen og sette dem på både fysiske og mentale prøver.

For å komme videre må ungdommene både vise talent og være fokusert. Tilslutt står elleve deltakere igjen. Disse sendes til den nedlagte militærleiren Helgelandsmoen ved Hønefoss, der de skal bo og konkurrere gjennom flere uker - helt til det står igjen én vinner i siste episode.

Faglig vurdering
Det keeperfaglige i serien ivaretas av Frode Grodås. Han har ansvaret for treningsopplegget og skal lede alle fotballaktivitetene.

Deltakernes prestasjoner vurderes fortløpende av en jury bestående av, i tillegg til Frode Grodås (leder), Anja Andersen og Daniel Nannskog. Det er juryen som bestemmer hvem som ikke får fortsette, og som kårer vinneren i finaleprogrammet. Hovedpremien for vinneren er et års opphold i Liverpool FC´s Youth Academy eller Arsenal.

Det stilles sterke krav til keeperen
Fotballhistorien har produsert mange keeperlegender og myter som kan tyde på at keeperrollen stiller helt spesielle krav utover de atletiske. Mental styrke og spesiell personlighet går igjen hos de store heltene. Spillerne i et fotballag kan gjøre mange feil i løpet av en kamp, uten at det nødvendigvis får betydning for utfallet. Men for keeperen er det annerledes. Én enkelt keepertabbe kan fort avgjøre kampen og gjøre keeperen til syndebukk. Keeperen har ingen tabbekvote. Så hvem er det egentlig som frivillig søker seg mot denne ensomme og utsatte posisjonen? Nummer 1 kan gi noe av svaret!

Norsk underholdningsserie i 10 deler (2010)
Programleder: Harald Thingnes
Produsert av: Eyeworks Dinamo for NRK
Prosjektleder NRK: Barbara Jahn,
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900