Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 5. juli 2005 kl 23.00 Politiagentene

Oppgjør

Oscar Stone (Ian Stenlake) i
Oscar Stone (Ian Stenlake) i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Ekteskapelig kniving om store penger og et oppgjør internt i Melbourne-politiet får Oscar Stone og Ellen "Mac" MacKenzie på tå hev i "Politiagentene".

Ektefellene Lois og Edgar har mye penger på en felles bankkonto, og Lois vil bringe inn en tredjemann som kan rydde Edgar av veien.

Under marsjen kommer hun i kontakt med agent Edgar Stone i Melbourne-politiet. Han sier seg villig til å hjelpe henne, under dekke av å ha gode forbindelser blant byens leiemordere.

"Mac"s siste sjanse
Ellen "Mac" McKenzie prøver igjen å nøste opp trådene i ansettelsessaken der hun ble forbigått. Kvelden før jobbintervjuet til sjefsjobben i drapsavdelingen, helte noen et eller annet i drinken hennes, med black-out som resultat. På jobbintervjuet neste dag var "Mac" indisponert og nede for telling.

Hennes mistanker går i retning av den nye sjefen for drapsavdelingen, Harry Love. Igjen gjør hun et framstøt mot ham. Det er da Love kaster sitt trumfkort.

Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57