Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 18. september 2013 kl 19.45 Underveis: Til Haiti for å hjelpe


I et av verdens fattigste land, hvor naturkreftene stadig utfordrer menneskene, har Ingvill Konradsen Ceide (43) fra Finnsnes funnet en annen ro enn den norske velstanden kunne gi henne.

I denne utgaven av "Underveis", forteller Ingvill om sitt hjelpeprosjekt på Haiti. I 2000 startet hun og hennes haitianske ektemann skolen Petit Troll, for de fattigste ungene på Haiti. Etter jordskjelvet i 2010 tok de sine tre barn med seg fra Tromsø og flyttet for godt til hans hjemland.

I dag får 300 småtroll skolegang gjennom Ingvill sitt hjelpeprosjekt. Skolen har vokst til å bli en hjelpeorganisasjon som skal gjøre både barn, unge og voksne i stand til å gi Haiti ei framtid uten analfabetisme, korrupsjon og kriminalitet.

Veien ut av fattigdom
- Utdanning er nøkkelen til et liv uten fattigdom, sier Ingvill Konradens Ceide. Hun har stor tro på at nettopp disse barna en dag skal forandre Haiti.

Oppholdet og prosjektet på Haiti gjort noe med hennes eget syn på livet. Sjøl om risikoen for nye jordskjelv er til stede, er hun helt sikker på at hun og familien er på rett plass.

Egenproduksjon fra NRK Temaredaksjonen (2013)
Prosjektleder Magne Vik Bjørkøy, 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900