Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. januar 2001 kl 20.20 Middelhavet rundt med Keith Floyd

Middelhavet rundt med Keith Floyd (t)

NRK1 onsdag 24. januar kl 20.20
Middelhavet rundt med Keith Floyd (1:6)

Gresk aften med Keith Floyd

Den eksentriske, men høyt respekterte Keith Floyd er godt kjent av tv-seere over hele verden for sin oppfinnsomme matlagning i de særeste omgivelser, og med underholdende kommentarer og samtaler med folk han møter på sin vei. Denne gangen tar han turen rundt Middelhavet, og det er det greske kjøkken som står i fokus i kveld.

Keith Floyd drar like godt rett til hovedstaden Aten hvor han oppsøker et kjøkken med kokker og matos så det monner. Helstekt fisk står på menyen, og den fylles med urter og sauser etter alle kunstens regler. Auberginer, grønnsaker, vårløk, spinat, hvitløk og olje utgjør garnityret.

Bryllup i fiskerlandsby
Aten er en sterkt forurenset by med rundt seks millioner innbyggere, så det er ikke rart om Floyd lengter ut til kysten. Fiskerlandsbyen Kranidi vekker sikkert minner hos norske turister som har vært på øyhopping i Hellas. I Kranidi blir Floyd invitert i bryllup, og i den gresk-ortodokse kirke er et bryllup en alvorlig sak som tar lang tid. I skyggen av det imponerende Meteoraklosteret lager han retter med lam og kylling. Tilbehøret består blant annet av løk, hvitløk, knuste tomater, rosmarin, oregano, tørkede aprikoser, mynte, kyllingkraft og knust koriander. Han lager også en aubergine-puré.

Hos Floyd er det sjelden snakk om egentlige oppskrifter. Derimot skal man se, oppleve og la seg inspirere. Hvis man ikke har, eller liker spesielle kryddersorter eller råvarer, så kan man prøve med noe annet. Når det gjelder steke- og koketider må man bruke sin intuisjon - og fingrene.

I neste program besøker Floyd den greske øya Korfu, hvor han blant annet tilbereder påskelam i det grønne.

NRK1 onsdag kl 20.20

Britisk produksjon
Programleder Keith Floyd
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1. Keith Floyd er på tur rundt Middelhavet, og starter i Hellas. Skål!
2. Keith Floyd på besøk i et kjøkken i Aten