Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. mai 2012 kl 19.45 Grønn Glede

Hekker og kaktus


Hva slags hekk skal du velge? "Grønn glede" gir deg noen råd på veien.

Begynn med å gå tur i ditt eget nærområde og se hvilke hekker som passer i ditt klima. Så finner du ut hvilken du liker best. Vil du ha en vintergrønn hekk, må du velge bartrær. Einer, gran, tuija, furu og barlind er gode eksempler.

Men hva med en hekk på verandaen? I "Grønn glede" får du denne gangen se at et gammelt rekkverk kan erstattes med en hekk også der.

Hva med en hekk som du kan spise fra?
I Mette og Toms hage, som skal bli både enkel og spiselig, planter de både solbær, rips og jordskokk som hekk. Dessuten blir vi litt mer kjent med en nyhet fra Kina – goji-bær er noe av det sunneste som finnes. Vitaminer og antioksidanter står i kø inni de små bærene – en nyhet på det norske markedet.

Trosser værgudene
Hver uke er "Grønn glede" på visitt i en norsk hage som byr på noe ekstra. Denne gangen får vi se at kaktus og palmer kan klare seg i det våte og kalde nord. I Fyllingsdalen utenfor Bergen har Tony funnet ut hvordan han skal vinne over værgudene.

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau går løs på tre rekkehushager som er helt like, men av den kjedelige sorten. Beboerne, derimot, danner et fargerikt panel. De består av en kunstnerisk kvinne, en ung familie med en liten jente, og en familie med røtter i Kosovo, som ikke har tid til hagen sin om sommeren.

Hagekyndig trio
Hagene er flate, nesten uten planter. Mette går løs på prosjektet sammen med byggemester Ola Blom og gartner Tom Egeberg Hvål.

Sammen skal de skape en romantisk hage som egner seg som motiv for kunstneren, en moderne hage for et sosialt par med et lite barn og til slutt en hage som klarer seg nesten helt selv gjennom sommeren.


Egenproduksjon, sesong 11
Prosjektleder: Unni Haukedal
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf 23 04 93 75/414 14 653
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900