Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. juli 2002 kl 20.10 Absolutt norsk

Feiende felespiller

Rune Larsen har blant andre med seg Jan Eggum, Bjørn Ole Rasch, Anbjørg Lien og rockegruppa Saft. (Foto: Scanpix/Marit Hommedal)
Rune Larsen har blant andre med seg Jan Eggum, Bjørn Ole Rasch, Anbjørg Lien og rockegruppa Saft. (Foto: Scanpix/Marit Hommedal)
Elektrisk rock forenes med norsk folkemusikk i ”Absolutt norsk.” Rune Larsen har utfordret rockebandet Saft og folkemusikeren Annbjørg Lien til å gjøre noe sammen – og resultatet er et lite stykke norsk musikkhistorie. Vi får også møte visesangeren Tønes, samt oppleve litt deilig harselas med Melodi Grand Prix.

Saft vant Europatoppen i 1971 og opptrådte sammen med Sigbjørn Bernhoft Osa i 1973. Begge bedrifter får en reprise i ”Absolutt norsk,” og vi får også smakebiter fra repertoarene til Brødrene Thues Ensemble og Ove Thue. Sistnevnte stiller også opp i Noteknekk sammen med Saft-bassist Rolf Skogstrand.

Annbjørg med makker
Felespilleren Annbjørg Lien er en fremragende ambassadør for norsk musikk, både her til lands og i utlandet. Med seg i ”Absolutt norsk” har hun sin faste makker Bjørn Ole Rasch, og han ledsager henne både i de musikalske numrene og i Noteknekk.

Visesang
Tønes er en av landets mest originale visesangere. Han lager hele sanger av det som folk vanligvis bare sier i en bisetning. I kveld fremfører han den sjarmerende kjærlighetsvisen ”Jentå mi.”

Small–Medium–Extralarge harselerer med favorittemnet Melodi Grand Prix. De har selvsagt klekket ut et nummer som de mener burde representert Norge i årets internasjonale finale, men som av åpenbare årsaker ikke blir det …

Om serien
NRK følger opp fjorårets sommersuksess ”Absolutt norsk” med en ny serie på åtte programmer. Programleder er selvsagt Rune Larsen, og som i fjor har han med seg Jan Eggum som musikalsk følgesvenn og Atle Halstensen som kapellmester.

Et fast innslag er Nardus, en vokalgruppe bestående av seks jenter i alderen 16 til 19 år. Disse usedvanlig talentfulle jentene kommer til å fremføre noen av sine egne sanger i serien, i tillegg til å hjelpe alle gjestene med flotte korarrangementer laget i samarbeid med Atle Halstensen.

Small–Medium–Extralarge er årets humorister. De tre kvinnene fra Sunnmøre har gjort furore på Vestlandet med sin kabaret, og mange av de beste numrene derfra vil nå bli vist i ”Absolutt norsk.”

I år som i fjor er det plass til musikkonkurransen som er bygget over ”Noteknekk”-prinsippet. Denne varianten er kortere enn den opprinnelige ”Noteknekk”-utgaven, og i ”Absolutt norsk” vil det kun dreie seg om norsk musikk. Det blir poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, Mob: 93046697


LENKER
  • Hjemmeside