Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. september 2004 kl 23.10 Store Studio

Store Studio utvider

Anne Sandvik Lindmo og Per Sundnes er klar med en ny sesong med Store Studio. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Anne Sandvik Lindmo og Per Sundnes er klar med en ny sesong med Store Studio. (Foto: Ole Kaland, NRK)
I høst blir det enda mer plass til godt stoff i Store Studio når sendingene utvides med 15 minutter. Anne Sandvik Lindmo fortsetter med sine intervjuer, og som alltid tar Per Sundnes det popfaglige ansvaret.

Anne har tilbrakt sommeren på hytta med store bunker norsk samtidslitteratur, mens Per knapt har sett dagslys. Han har vært på omtrent alle musikkfestivaler som eksisterer, så utover høsten får vi blant annet oppleve hans møte med Janet Jackson, hans småklining med Alicia Keys og et skikkelig guttetreff med Guns n’ Roses legenden Slash og de andre rockerne i Velvet Revolver.

Ny bokhøst
Anne på sin side forbereder seg til en ny bokhøst. - Vi drukner i bra navn, men Jon Øystein Flink og Gunnar Staalesen er en ny og en gammel forfatter vi garantert skal snuse på.

Hun gleder seg dessuten spesielt til resten av Ingar Sletten Kolloens verk om Knut Hamsun og biografiene om Hauge og Sandemose, og hun innrømmer at de nok ikke kommer helt bort fra Alf Prøysen og ryktene rundt hans legning.

- At Prøysen er bifil, kommer ikke akkurat som en bombe, hevder en lattermild Anne. - Det er da bare å kaste ett blikk på Romeo Clive, ikke akkurat hundre prosent rein macho den gutten for å si det sånn Og kanskje finner du noen hint i en del av Prøysens sanger også. Vi går inn for en nylesning av en del tekster, sier programlederen og lar det henge i lufta.

Norsk film
Både Anne og Per kan love mange interessante gjester. - Det blir jo enda en herlig høst for norsk film. Vi er veldig spente på "Hawaii, Oslo" og "Uno", og selv om vi er litt ambivalente til musikalsjangeren, gleder vi oss til "Alt for Egil". Blant annet fordi folk endelig kan få høre hvor fantastisk skuespiller Trond Høvik synger. Og sist men ikke minst er vi svært nysgjerrige på de tre musketerene og sjarmørene som har overtatt driften på Torshovteateret. Vi får vel lokke en av dem inn studio i løpet av høsten, sier Anne. - Om ikke annet fordi de pynter opp.

Første sending
Norges nye supergruppe, The National Bank med Thomas Dybdahl på vokal, spiller live i studio i kveld. Bak navnet på gruppen skjuler det seg flere medlemmer av kremen av yngre norske musikere. Anført av Thomas Dybdahl og Martin Horntvedt er bandet bokstavelig talt i ferd med å legge Norge for sine føtter, og de stikker innom Store Studio under sin pågående norgesturné.

Det skal handle mye om norsk hip hop i kveldens Store Studio. Musikkjournalist Øyvind Holen har gitt ut boka "Hip Hop Hoder" hvor han forteller alt som er verdt å vite om norsk hip hop. De revolusjonære rapperne i Gatas Parlament kommer i studio, både for å synge - og for å snakke med Holen om norsk hip hop.

Forfatter Anne B Ragde har gitt ut bøker i alle sjangere, noen av dem omtalt av henne selv som toalettlitteratur. Nå har hun gitt ut romanen "Berlinerpoplene" til stor begeistring fra anmeldere landet over.

Mye å se frem til
I tillegg til forfatterne Øystein Flink og Gunnar Staalesen er det det allerede klart at Savoy kommer 13. september, og Magne Furuholmen som er klar med et soloprosjekt, dukker opp 20. september i Store Studio.
Egenprodusert kulturprogram fra NRK Kultur
Programledere: Anne Sandvik Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,