Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. april 2009 kl 22.10 Detektimen: Hva skjedde med Vicky?

Vet spådamen bedre?

Etterforsker Connor (Victoria Smurfit) sammen med kollega David Satchell (Dorian Lough, t.v.) ankommer et tivoli like etter at en dødsulykke har skjedd i pariserhjulet. (Foto: RDF Int.)
Etterforsker Connor (Victoria Smurfit) sammen med kollega David Satchell (Dorian Lough, t.v.) ankommer et tivoli like etter at en dødsulykke har skjedd i pariserhjulet. (Foto: RDF Int.)
I Detektimen handler det om en sørgelig fornøyelsespark, sørgelig fordi en ung jente omkommer i pariserhjulet. Ikke alt later til å være slik det skal, men det er det bare spådamen som har mistanke om.

Politietterforskerne Roisin Connor og David Satchell kommer etter mye om og men frem til åstedet. Men dreier det seg virkelig om en drapsak? Politiet kan ikke se annet enn at det dreier seg om en apparatulykke, men tilfeldigvis har Satchell et slektskapsforhold til spådamen på tivoliet.

Mistenker forbrytelse
En ledetråd til en oppklaring av saken dukker opp da spådamen forteller at hun mistenker en forbrytelse. Da nok en person omkommer på tivoliet, blir sjefsetterforsker Walker overbevist om at det ligger mer i kortene enn hva som er synlig. Her trenger de hjelp fra spådamen.

I ukens dobbelt-episode i Detektimen av " Hva skjedde med...?" kommer etterforsker David Satchell mer til sin rett enn ellers. Han er en interssant karakter, som vet hvordan han skal gå på en stram line og samtidig støtte sjefsetterforsker Walker.

Satchell er lojal, forsiktig, en du ikke legger merke til, men likevel vel verdt å holde et øye med.

Mer om serien
På fredagskveldene utover får du servert mordgåter av beste britiske slag i serien Trial and Retribution ("Hva skjedde med …"). Vi følger et etterforskningsteam i London-politiet på en ny måte. De fleste kriminaldramaer viser enten etterforskningen eller rettssaken, mens her får du både forbrytelsen, etterforskningen og rettssaken.

Etterforskningslederne Mike Walker (David Hayman) og Roisin Connor (Victoria Smurfit) har holdt det gående som parhester de siste årene. Nå er det imidlertid ting som tyder på at politikvinnen Connor er i ferd med å ta over førersetet.

Opprinnelig skrev den britiske krimforfatteren Lynda La Plante alle episodene, men f.o.m. produksjonsåret 2007 er også andre forfattere trukket inn. I Storbritannia startet ITV å sende Trial and Retribution i 1997. Den er meget populær i hjemlandet og ingen kriminalserie har løpt lenger i ITV.

Britisk kriminaldrama (2008)
Originaltittel: Trial and Retribution 21: Ghost Train
Produsent: RDF International
I rollene: David Hayman, Victoria Smurfit, Dorian Lough, Vince Leigh
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900