Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 21. juni 1999 kl 20.40 Nord og sør

Nord og sør (t)


NRK2 mandag 21. juni kl 20.40
Nord og sør (7:12)

Madeline på flukt

Ashton har igjen vært ute med sin onde tunge. Da Madeline får vite om sin mors liv som prostituert, reagerer hun akkurat slik Ashton hadde håpet. Sønderknust reiser hun hals over hode fra Mont Royal for ikke å bringe skam over Orry og hans familie.
Madeline har bare etterlatt seg et brev til Orry. Han vet ikke at hun har flyttet til Charleston, langt mindre at hun er gravid...
Vi er kommet til mai 1864, og nordstatene med general Grant i spissen klamrer seg fremdeles til håpet om seier. Sørstatene setter sin lit til general Lee.

Om \"Nord og sør\"
Denne påkostede amerikanske føljetongen hadde stor suksess da den ble vist i NRK i 1987, ikke minst takket være den røde tråd av romantikk som løper gjennom serien. Handlingen utspiller seg i en stormfull periode av USAs historie, i tiårene fram mot og under den amerikanske borgerkrigen.
Rollelisten til \"Nord og sør\" inneholder stjerner i fleng. Patrick Swayze fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Orry Main.
Serien er produsert av TV-selskapet ABC, som ikke sparte noe på produksjonen. Scenene med historisk tilknytning er tatt opp der de utspilte seg i virkeligheten. Garderoben til Leslie-Anne Down alene omfatter 31 drakter, og i alt ble det laget 3300 kostymer til serien.

NRK2 mandag kl 20.40
Tidligere sendt NRK1 13.10.98

Bilde (via Scanpix/Internett)
General Grant (Anthony Zerbe) er nordstatenes håp i borgerkrigen.

Amerikansk dramaserie etter John Jakes bøker
Produksjon: ABC (1986)
Originaltittel: North and South, Book II
I rollene bl.a. Patrick Swayze, James Read, Lesley-Anne Down, Kirstie Alley, Philip Casnoff, Wendy Kilbourne, Terri Garber, Genie Francis og Parker Stevenson
Regi: Richard T. Heffron
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53