Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. desember 1998 kl 14.30 Slik ble den til: My Fair Lady

Slik ble den til: My Fair Lady (t)

NRK1 1. juledag fredag 25. desember kl 14.30
Slik ble den til: My Fair Lady

Historien om \"My Fair Lady\"
Dette er dokumentarfilmen om hvordan \"My Fair Lady\" ble til i 1964 og hvordan den enorme suksessen ble restaurert og modernisert 30 år senere. Den fascinerende historien blir presentert som en oppvarming til 2. juledags visning av filmklassikeren.
Filmversjonen av den berømte musikalen ble regissert av George Cukor i 1964 og har fått sin helt spesielle status i Hollywoods glitrende historie. Den ble tildelt hele åtte Oscar-statuetter og gjorde Audrey Hepburn og Rex Harrison til publikums yndlinger.
Et enormt produksjonsapparat sto bak. Her var det profesjonalitet på alle kanter, en finpuss av scenografi og kostymering og et nitid presisjonsarbeid med lydlegging og dubbing.
Og likevel, da man ønsket å vise filmen på nytt 30 år senere, var det nødvendig med et betydelig restaureringsarbeid. Fargene og lyden holdt ikke nye kvalitetskrav. Man måtte ta for seg hver centimeter av filmen for å skape den nye utgaven. Resultatet ble presentert for et overveldet publikum i 1994.

To av 1990-årenes store navn i film- og musikalbransjen, Martin Scorcese og Andrew Lloyd Webber, er blant dem som i dokumentarfilmen diskuterer viktigheten av å ta vare på slike kulturskatter.
Programmet er laget av det amerikanske tv-selskapet CBS.
NRK1 fredag kl 14.30

Til redaksjonen
Se bilder lagt ut til filmen 2. juledag kl 15.00.

Amerikansk dokumentar
Produsent: CBS
Originaltittel: More Loverly Than Ever
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51