Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. november 2009 kl 19.55 Ja, vi elsker

Bryllupsnerver

I andre episode av
I andre episode av "Ja, vi elsker møter" vi blant andre Sara og Bjørge som skal ha tradisjonelt vossabryllup. (Foto: NRK)
I kveldens episode ser vi forberedelsene til to tradisjonsrike bryllup: Et tyrkisk bryllup i Drammen og et ridende vossabryllup. Men utfordringene står i kø - blant annet får Sara og Bjørge problemer med deler av lokalbefolkningen i Voss.

Det tyrkiske paret Nurdeniz og Hakan gjør seg klare til å ta imot 600 gjester og til å si ja - to ganger.

Samtidig får Sara og Bjørge problemer etter at lokalavisa skriver om deres planer om å arrangere et ridende vossabryllup. Den lokale "nemnden" blander seg inn i prosessen og pålegger paret og deres familier å følge et visst oppsett med tidligere tradisjoner. Det faktum at disse to ikke regnes som ordentlige vossinger i og med at faren til Bjørge er fra Sogn og Fjordane og faren til Sara er fra Amsterdam, ligger også og ulmer.

Vil det unge paret på Voss klare komme på parti med det lokale "bunadspolitiet"?

Om serien
I denne femdelte dokumentarserien møter vi fire unge par som lever i Norge. De har vidt forskjellig kulturell bakgrunn, men har en ting til felles: De skal si ja til å elske hverandre. For evig tid.

Det ene paret er helnorsk. Det andre har indisk opphav, mens det tredje paret har tyrisk opprinnelse. Det fjerde og siste paret er norsk-kenyansk.

Parene har forskjellige verdier og tradisjoner. Gleder og utfordringer står i kø under bryllupsforberedelsene. Familiene krever sitt – det gjør også religion og tro som setter rammen rundt de fire bryllupene.Norsk dokumentarserie (2:5)
Produsert av Dokumentar/Feature-redaksjonen, Faktaavdelingen, NRK
Redaksjonsleder NRK: Chris Foss
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes å kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900