Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. juni 2013 kl 19.55 Et herskapelig liv

Et år på Chatsworth House


I Derbyshire i England ligger Chatsworth House, et stort og kjent slott som besøkes av mange turister hvert år. Et kamerateam har fått følge livet på eiendommen gjennom et helt år.

Gjennom tre episoder skal vi følge den 12. hertugen og hertuginnen som lever i bygningene fra 1500-tallet.

Det nærmer seg høysesong for Chatsworth House, og det er den travleste tiden i året for de ansatte. Både greven, grevinnen og de ansatte har hendene fulle mens de forbereder slottet foran åpningen. Mye arbeid gjenstår, og alle har hver sin rolle i forberedelsene.

Søppelplukking
Greven og grevinnen er med på den årlige søppelplukkingen rundt tomten. Heather Remond, slottets første og yngste kvinnelige sjefsguide, strever med å få kontroll over teamet på over 60 guider. De har alle vært der siden før hun ble født.

Daglig leder for Chatsworths prisbelønte gårdsbutikk, André Birkett, har hendene fulle av utfordringer. Han har ansvaret for 120 ansatte og en årlig omsetning på over fem millioner pund.

Og mens vinterens harde kulde sakte trekker seg tilbake og gir rom for vårens blomstrende enger, nærmer det seg lammesesong på eiendommens 62 gårder.

Britisk dokumentarserie i tre deler (2012)
Originaltittel: Chatsworth
Produsert av: ITV
Pressekontakt: Beatriz Jaquotot Rivera / 906 21 735
TV-seere kan kontakte Publikumsservice / 815 65 900