Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. juni 2004 kl 19.55 Tinas mat

Søte fristelser

Tina Nordström og sjokoladeeksperten Jennie Marsell. (Foto: SVT)
Tina Nordström og sjokoladeeksperten Jennie Marsell. (Foto: SVT)
Tina Nordström besøker en spesialforretning for sjokolade av den mest eksklusive sorten. Hun får prøvesmake og lærer mye nytt om de søte herlighetene.

Sjokoladeeksperten Jennie Marsell eier butikken, som ligger i Kungälv utenfor Göteborg. De utsøkte varene er importert direkte fra Belgia, og Jennie gir Tina en leksjon i sjokoladesmaking.

Jennie tar en gjenvisitt i Tinas studio for å smake på kveldens retter. I dag byr Tina på den klassiske retten Coq au vin, polynesisk ribbestek med sursøt rødkål og sprøbakt smørdeig med varmrøkt laks og oliven.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i vår og sommer tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og for tiden lanseres hun tungt også i USA og Kina.

De 15 programmene som sendes på NRK1 i vår og sommer, var den femte og nest siste omgangen hun laget i serien før hun tok en pause i desember i fjor. For tiden er det 13 programmer for amerikansk fjernsyn hun arbeider med, men til neste år er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

Svensk matserie
Originaltittel: Mat
Serie 5, program 7
Med Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside 
  • Tinas oppskrifter på nrk.no