Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 19. november 2007 kl 19.55 Faktor: Isak og Berlinerpoplene

Hollywood inntar Byneset

Gården til Isak Stene på Byneset utenfor Trondheim ble forvandlet til filmstudio (Foto: Øystein Lie)
Gården til Isak Stene på Byneset utenfor Trondheim ble forvandlet til filmstudio (Foto: Øystein Lie)
Hvordan oppleves det for en stillferdig bonde at gården blir omgjort til et filmstudio? Da NRK Drama skulle spille inn "Berlinerpoplene", nøyde de seg ikke med kulisser – de ville ha en virkelig gård som kunne forestille fiktive Neshov. Forfatter Anne B. Ragde ville gjerne at innspillingen skulle foregå på Byneset utenfor Trondheim, akkurat som i bøkene.

Valget falt på Nersjurstu, slektsgården til Isak Stene. Han er 75 år, og driver fortsatt gården, stort sett med korndyrking. Selv om odelsgutten Isak har en yngre bror boende på gården, er det ikke så mye virksomhet rundt veggene lenger. Så da NRK spurte om å få leie eiendommen, var han gjestfriheten sjøl. Han forestilte seg nok ikke at det var som å slippe Hollywood inn over dørstokken.

I kveldens program får vi se hvordan Isak Stene takler disse ukene med kabler, lysutstyr og folk overalt. Isak velger nemlig å bli boende på gården sin, han takker nei til hotellopphold. Og selvfølgelig kommer Anne B. Ragde på kaffebesøk til Nersjurstu. Isak er nysgjerrig: Er det gården hans hun har tenkt på under skrivinga?

Programansvarlig: Tore Rosshaug, tlf: 99 49 73 59
Prosjektleder: Henning Skjæret, tlf: 95 03 19 31
Kontaktperson: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no