Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. oktober 2004 kl 21.35 Niern: Flaskeposten

Romantikk for alle pengene

Theresa Osborne (Robin Wright Penn) finner en flaskepost på stranden
Theresa Osborne (Robin Wright Penn) finner en flaskepost på stranden
Theresa Osborne er skribent i avisen Chicago Tribune. Mens hennes sønn er på besøk hos faren som Theresa er skilt fra, drar hun på ferie alene. På sine turer langs stranden kommer hun over en flaskepost. I flasken finner hun et kjærlighetsbrev ulikt alt annet hun har lest.

Tilbake på jobb i avisen kan Theresa (Robin Wright Penn) ikke glemme de kjærlige ordene, og overtaler sjefen sin til å trykke en artikkel om den mystiske brevskriveren – bare kjent som "G".

Etterpå begynner hun jakten på den mystiske mannen. Ved å studere brevet ned til minste detalj og alle mulige veier flasken kan ha tatt, finner hun til slutt Garret Blake (Kevin Costner), en båtbygger i North Carolina som ikke har vært seg selv siden hans elskede kone Catherine døde. Etter hennes død har Garret skrevet flere brev til henne, puttet dem i flasker og sendt dem til sjøs.

Etter hvert blir Theresa forelsket i Garret, men hun forteller ham ikke at hun vet om brevene. Garrets far, Dodge (Paul Newman), er en mann som går rett på sak og mener at sønnen må komme over Catherines død. Og litt etter litt kommer Garret ut av det sørgende skallet sitt, og interessen for Theresa vokser fram.

Theresa drar tilbake til Chicago, og snart kommer Garret på besøk. Han møter sønnen hennes, Jason (Jesse James), og han får vite om Theresas kjennskap til brevene. Til slutt må Theresa og Garret, som begge har mistet noe på kjærlighetsfronten, bestemme seg for om de vil satse på hverandre, selv om det ikke fins noen garanti for at det vil vare.

Amerikansk romantisk drama (1999)
Originaltittel: "Message in a Bottle"
Med: Kevin Costner, Robin Wright Penn, Paul Newman, John Savage, Illeana Douglas
Regi: Luis Mandoki
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78