Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 24. november 2008 kl 20.05 I USA med Stephen Fry

Stephen Fry ved veis ende

Stephen Fry er kommet til veis ende. (Foto: NBDtv)
Stephen Fry er kommet til veis ende. (Foto: NBDtv)
Stephen Fry gjør et stort hopp i både kultur og klima når han fullfører sin reise gjennom de amerikanske stater. I kveld får vi siste episode av den dannede britens rundtur i USA.

Nå er det kun California, Oregon, Washington State, Alaska og Hawaii som gjenstår før Stephens reise er komplett.

Han starter i byen San Francisco med et besøk på en "fortune cookie"-fabrikk, hvor han får meske seg i kinesiske spådommer. Om disse gir ham mer hell og lykke på reisen, er usikkert.

Politiaksjon
Plutselig står Stephen midt i en politiaksjon, utstyrt med skuddsikker jakke og en 44 magnum. Han er nemlig selvskreven deltager når narkoavsnittet avlegger et besøk på en gård full av marihuana.

Vel fremme på Hawaii rekker den høflige engelskmannen så vidt å nyte hulamusikken og de storslåtte strendene, før han blir puttet i et bur for å svømme med haier. Eventyrene står i kø, og Stephen er ikke mannen som sier nei. Ei heller når han befinner seg på kanten av en vulkan og ser helvete i hvitøyet.

Om serien
I fem programmer blir vi med Stephen Fry på eventyr i de Forente amerikanske stater. I sin svarte London-drosje kjører han på kryss og tvers for å avdekke det virkelige USA. Det blir en herlig blanding av møter med eksentriske individualister, amerikanske ikoner og lokale helter. Det er en historisk og opplevelsesrik reise gjennom nasjonen fra år 1776 og frem til i dag.

På sin reise gjennom 50 delstater ender Fry blant annet opp med å drikke te sammen med regissør Steven Spielberg. Det blir også en svipptur innom ranchen til president Bush. Han sammenligner musikksmak med souldronningen Aretha Franklin, og hvem passer det vel bedre å snakke med om staten California enn guvernøren selv, Arnold Schwarzenegger?

I tillegg til kjendiser møter Fry også lokale ildsjeler som setter sitt preg på det nærmiljøet han besøker. Dette ender med mer eller mindre frivillig deltagelse i alt fra kullgruvegraving til VM i kurukekasting.

Dokumentarserie i seks deler
Originaltittel: Fry in America
Produsert av: NBDtv for BBC
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf. 23 04 41 01/97 52 52 7
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900