Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 9. desember 2007 kl 22.05 Salmer til alle tider

Forventning i advent

"Salmer til alle tider" på 2. søndag i advent som ofte kalles forventningens adventssøndag. Denne tida før jul er jo på mange måter full av forventning, lys og håp.

Selve ordet forventning er et positivt ladet ord som gir mage gode assosiasjoner. Men når vi på denne søndagen i kirkeåret blar i salmeboka ser vi at forventningen knyttes til en helt spesiell person.

Vi begynner med vår eldste salme i salmeboka, "Folkefrelsar til oss kom", som har røtter helt tilbake til 300-tallet. Det lille ordet "kom" rommer det som preger denne søndagen, forventning til ham som kommer, Jesus Kristus.

Derfor slipper vi også til Svein-Erik Brodal i et arkivopptak med salmen "Kom, konge, kom" og salmemelodien "Å kom, å kom Immanuel" fremført av Tore Ljøkjel før Skruk synger "I den stille, klare morgen."

Og når Peder Alhaug synger Landstads adventsalme "Jeg løfter opp til Gud min sang", ja, da er forventningstonen virkelig på plass.

Det ligger også mye forventning i Anna Vadas rykende ferske jule-CD, "Sacral jul." Fra denne innspillingen hører vi "Ledet av en stjerne", "Solbarn, jordbarn" og "Adoramus te".

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag skulle være "Eg synger jolekvad" og vinnere av salmekruset ble Reidar Rosnes fra Manger, Anne-Marit Kvamme fra Kvamsøy og Ragnar Areklett fra Mandal.

Ny salmenøtt
Fra hvilken julesalme er strofen "i lyset som et bånd" hentet?

Send svaret ditt ved å klikke her.

Du kan også svare ved å skrive til
Salmer til alle tider,
NRK,
7005 Trondheim.

Favorittsalme?
"Salmer til alle tider" går i 2008 inn i et jubileumsår. Tro det eller ei - i 15 år har dette programmet vært på lufta! Dette markerer vi allerede søndag 6. januar ved at vi starter det nye salmeåret med lytternes egne favorittsalmer. Gi oss din salme, gjerne hvorfor du gjerne vil høre den. Kanskje du har en god opplevelse, et godt minne knyttet til salmen eller sangen.
Gi den til salmejubilanten! Skriv her