Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. mai 2008 kl 23.20 Festnachspiel

Festnachspiel med nordisk horisont

Fiolinisten Bjarte Eike, festspillmusiker i Bergen og sentral i ni konserter under spillene. (Foto: Bjørn Erik Larsen)
Fiolinisten Bjarte Eike, festspillmusiker i Bergen og sentral i ni konserter under spillene. (Foto: Bjørn Erik Larsen)
Arild Erikstad inntar igjen Bergen i forbindelse med festspillene og inviterer til Festnachspiel i timen før midnatt. „Nordiske impulser" er mottoet for årets festspill.

Fiolinisten Bjarte Eike (årets festspillmusiker) vil være sentral i hele ni konserter og avlegger Festnachspiel besøk i første sending. Han har vakt internasjonal oppsikt som barokkfiolinist, og er en av de få strykere her hjemme som er opptatt av å spille på tidsriktige instrumenter. Eike har selv hatt ideen til og tilrettelegger de fleste av sine konserter under Festspillene.

Kjærlighet på avstand
I Grieghallen er det premiere på en nyproduksjon av den finske komponisten Kaija Saarihos opera "L’amour de loin". Kunstnerduoen Ingar Dragset og Michael Elmgren (både regi og scenografi) lar sangerne gi stemme til en animert handling på scenen, en vri de vil fortelle nærmere om på Festnachspiel. Den fransklibanesiske forfatteren Amin Maalouf har levert en intenst poetisk libretto, der en poet uttrykker sin kjærlighet til en kvinne i det fjerne Tripoli.

En ung og noen etablerte
Blant andre gjester ventet til første sending av Festnachspiel er den unge barytonen Audun Iversen, vinner av Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse i fjor. Samt sangeren Randi Stene, pianisten Ketil Bjørnstad og bratsjisten Lars Andreas Tomter. Stene vil framføre musikk av Bjørnstad, som har skrevet for ulike kvinnelige sangere over de siste 30 årene.

Musikkprogram fra NRK Kultur (2008)
Programledere: Arild Erikstad
Prosjektleder: Anne Røthing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no