Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 19. august 2009 kl 20.00 Ekstremfiske

Ekstremfiske i Europa

Robson Green realiserer sin villeste guttedrøm når han drar av gårde på en verdensomspennende reise for å dra i land eksotiske fiskearter. Foto: Channel Five)
Robson Green realiserer sin villeste guttedrøm når han drar av gårde på en verdensomspennende reise for å dra i land eksotiske fiskearter. Foto: Channel Five)
I denne fjerde og siste runden av Robsons fiskeeventyr går turen til Europa.

Vi skal blant annet til Spanias største elv, til det røffe landskapet på Kanariøyene og til Faial - en av de ni portugisiske øyene som utgjør Azorene midt i Atlanterhavet.

Havets kronjuvel
Robsons første oppdrag blir å fange den høyest belønnede konkurransefisken i verden – Blue Marlin – selve kronjuvelen i de varme farvannene. Men idet han setter ut i Atlanteren, er de grå skyene i ferd med å tjukne til, og været forverrer seg. Kommer Robson til å ha nok tid og flaks til å fange dette gigantiske rovdyret?

Spiser giftig fisk
Videre går ferden til Kanariøyene, hvor Robson prøver seg på å spise den giftige dypvannsfisken escolar. Den er ulovlig i enkelte land, men øyboerne elsker den.

Robson drar også for å dykke etter agn, uten lufttanker, ved siden av en av Spanias dyktigste fridykkere som kan holde pusten i fem og et halvt minutt. Robsons rekord er 20 sekunder – i badekaret.

Turen avsluttes ved elven Ebro i Spania, som er kjent for sin gigantiske malle – som kan veie opp mot 90 kg. Robson er en typisk elvefisker, men har tidligere bare håndtert 10 kilos laks. Hvordan vil det gå dersom han skal dra opp ett av de svære monstrene?


Om serien
Robson Green har fisket etter ørret og laks med stang i Nordøst-England i 30 år. Nå skal han utforske noen av verdens flotteste fiskesteder. I denne britiske dokumentarserien reiser Green kloden rundt for å fiske sammen med vågale menn og kvinner. Over og under vann. Langt unna rolige lakseelver møter vi eksotisk og skremmende fisk.


Produsert av IWC Media for Channel Five
Regi/produsent: Jeremy Cadle
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900