Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 6. juni 2004 kl 20.35 Herfra til månen

Et stort skritt for menneskeheten

Månen var målet, og som vi vet nådde amerikanerne omsider frem i 1969.
Månen var målet, og som vi vet nådde amerikanerne omsider frem i 1969.
Amerikansk romfart er rede for den endelige triumf. Apollo 11 gjør seg klar til sin historiske ferd.Det er bare dager til Neil Armstrong skal gjøre sine berømte skritt på månens overflate.

Vi er kommet til juli 1969. Verdens øyne er rettet mot NASAs romfartssenter og Cape Kennedy i Florida. De tre astronautene Neil Armstrong, Aldrin og Michael Collins blir naturligvis gjenstand for mye oppmerksomhet.

De tre har åpenbart nokså ulike oppfatninger av måneferdens betydning. Aldrin er religiøs og synes Armstrong mangler noe
ydmykhet og at han ikke helt forstår hvilken hellig handling de står overfor.

Men det er allikevel Armstrong som får æren av å bli førstemann på månen. Det skjer 19. juli, etter at romkapselen "The Eagle" har koblet seg fra Apollo 11
og foretatt en perfekt landing. Det fantastiske er at en hel verden kan følge dramaet direkte overført i fjernsynet. Det er når Armstrong går ned trappen fra romkapselen og setter foten på nånen han uttaler sine bevingede ord: "Et lite skritt for mennesket, et stort skritt for menneskeheten".

Om serien
12 søndager fremover på NRK2 blir det gjenyn med den prisbelønte serien "From the Earth To the Moon", av NRK døpt "Herfra til månen". Dramaserien handler om romfartsprogrammet Apollo og serverer blant annet alle historiene publikum ikke fikk høre.

Tom Hanks har hovedrollen og er også sjefsprodusent. Serien er den største produksjonen noensinne som er filmet i Disney-MGM Studios. Alle tilgjengelige lokaler ble brukt i ett år av HBO Productions som laget serien.

NASA støttet serieproduksjonen fullt ut og tillot tilgang til mange arealer og bygninger på Kennedy Space Center.

Amerikansk dramaserie i tolv deler
Produsent: Tom Hanks/HBO Productions
I rollene: Tom Hanks, Sally Field, Mark Harmon, Lane Smith,
Elisabeth Perkins, Ted Levine, Chris Isaak, James Rebhorn, Peter Horton og Alan Ruck
Pressekontakt Anna-Marie Normann , 22 03 78 53 / 907 75 758