Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

SUPER søndag 22. desember 2013 kl 18.30 Labyrint

Slim, roboter og umulige oppgaver


Labyrint er et splitter nytt konkurranseprogram for hele familien. Det utspiller seg i en fantasiverden der oppfinneren Daidalos hersker. Det er verden fylt av slim, labyrintspill og merkelige skapninger.

Den egenrådige og selvsentrerte oppfinneren Daidalos har skapt en helt unik labyrintverden der han er sjef over alle sine robotskapninger. Inn dit har han invitert barn fra hele Norge til å konkurrere mot ham og hans roboter.

I hvert program utfordrer Daidalos et nytt lag med venner. Barna som deltar, går i 2-4 klasse og kommer fra mange steder i Norge.

Ingenting for pingler!
Deltagerne får en opplevelse de seint vil glemme. Her er ingenting enkelt og ingenting slik man kan forvente. Det gjelder for barna å løse oppgaver og dermed finne så mange «livspucker» som mulig i løpet av konkurransene, før de til slutt skal møte Daidalos til finale i det beryktede finalerommet. Underveis kan livspuckene være gode hjelpemidler.

I "Labyrint" kreves evnen til å samarbeid , snarrådighet og mot. Dette er ingenting for pingler!

Margrethe Røed
På vei inn til Daidalos verden møter barna en kjent programleder, Margrethe Røed. Hun står ved teleporten og ønsker dem lykke til før de «teleporteres» videre til Daidalos sin verden der ingen voksne slipper inn.

Emmy-nominert barnefavoritt
1200 barn fra hele Norge meldte seg på audition til "Labyrint". 10 lag som hvert består av 3 venner, ble plukket ut til å delta etter en omfattende auditionrunde flere steder i landet.

"Labyrint" er et samarbeidsprosjekt mellom SVT Barnkanalen og NRK Super. Serien ble opprinnelig utviklet av SVT for Barnkanalen, og første sesong ble en kjempesuksess blant barn i Sverige. Den svenske "Labyrint"-serien er nå nominert til Emmy.

Manus er omarbeidet til norsk av Kristine Dons i samarbeid med Margrethe Røed.

Programleder: Margrethe Røed
Daidalos: Jeppe Beck Laursen
Prosjektleder NRK Super: Trine Ruud
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl / 92403873
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice / 23 04 70 00