Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. september 2006 kl 19.30 Puls

Billige boliger

Helene Sandvig er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Helene Sandvig er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I Meland kommune i Hordaland får vanskeligstilte unge muligheten til å bo billig ved å gjøre mesteparten av jobben selv. Det har pustet nytt liv inn ei bygd som er truet av fraflytting.

Mange er gjerne tidligere rusmisbrukere eller psykiatriske pasienter, og dersom de gjør det meste av byggingen eller vedlikeholdet selv, får de kjøpe eller leie billig.

Vi møter Remi, en tidligere narkoman og kriminell som nå har fått livet på rett kjøl. Han er i ferd med å fullføre tømrerutdanning, samtidig som han bygger sitt eget hus i Meland. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, og også unge barnefamilier er med på prosjektet. De skal bo side om side med tidligere rusmisbrukere, og foreløpig er det ingen tegn på dårlig naboskap.

Prosjektet gjennomføres ved at Meland kommune selger tomtene billig, mens husene bygges og vedlikeholdes ved hjelp av dugnadsarbeid.

Gå riktig!
Eksperten i kveld er Jorunn Sundgot-Borgen. Hun arbeider på Norges idrettshøgskole som professor i fysisk aktivitet og helse.

Hun svarer på seernes spørsmål om kropp og trening. I kveld skal hun snakke om holdning og gange, det er nemlig viktig å gå riktig.


Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Ida Scheie
Vaktsjef: Hanna Førland, hanna.forland@nrk.no
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900

Vises også i Nett-tv


LENKER
  • Les mer