Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. mars 1999 kl 22.05 Mamma og meg og menn

Mamma og meg og menn (ttv)


NRK1 søndag 21. mars kl 22.05
Mamma og meg og menn

Slektskrønike i turbofart
NRK1 byr på drama med stor D fra Rogaland teater med dramatikeren A.I.S Lygres debut \"Mamma og meg og menn\". Historien er både en slektskrønike ispedd en god porsjon norgeshistorie - svart, banalt, dramatisk og morsomt.
Stykket går inn som del av NRKs serie ferske suksesser på norske scener.
Tema for stykket er damer og død, alt rammet inn i en sprelsk slektssaga fra en liten vestlandsbygd. 70 år og tre generasjoner mor-datter forhold passerer revy på en drøy time. Frigjøringskamp, avhengighet og mye galgenhumor er stikkord for enakteren.
Vi introduseres for Gudrun og ektemannen Sigurd, som forlater kone og barn til fordel for et liv i Amerika. Vi møter Gudruns datte, Liv som nyfødt og nygift med presten Sigurd, og til slutt Livs datter igjen - nok en Gudrun som håper på at det skal dukke opp en Sigurd i hennes liv også. Alt over en tidsperiode på 70 år.
Utgangspunktet er den lille plassen Knatten, hvor postbåten kommer en gang i uken, juletrærne pyntes og pinnekjøttet kokes år etter år etter år, mens generasjon etter generasjon gjør sine små og store valg.
Ny norsk dramatikk er alltid blitt sett på som en begivenhet i ethvert teater. Den unge bergenseren Arne I. S. Lygre høstet lovende kritikker og ble spådd en stor karriere etter denne forestillingen.
- Vestavind i turbofart er en populistisk måte å beskrive stykket på, har dramatikeren uttalt i et intervju med Rogalands Avis. Det er en historie om at man må ta fatt i eget liv. Derfor er det også en viktig historie å fortelle, sier Arne I.S. Lygre.
I rollene møter vi Marika Enstad, Svein Harry Hauge og Marianne Holter.
NRK1 søndag kl 22.05

Bilder (via Scanpix, internett og Data-TV)
Marika Enstad og Svein Harry Hauge i \"Mamma og meg og menn\" fra Rogaland Teater (Foto: Rogaland Teater/Tove Elin Berg)

Marika Enstad, Svein Harry Hauge og Marianne Holter i \"Mamma og meg og menn\" fra Rogaland Teater. (Foto: Rogaland Teater/Tove Elin Berg)

Marika Enstad, Marianne Holter og Svein Harry Hauge i \"Mamma og meg og menn\" fra Rogaland Teater. (Foto: Rogaland Teater/Tove Elin Berg)

Forestilling fra Rogaland Teater
Av Arne I.S. Lygre
I hovedrollene: Marika Enstad, Svein Harry Hauge og Marianne Holter
Instruktør: Ingrid Fortun
Bilderegi: Eli Ryg