Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. juni 2000 kl 22.30 En skikkelig asfaltcowboy - Magnus Grønneberg

En skikkelig asfaltcowboy - Magnus Grønn


NRK1 torsdag 1. juni kl 22.30
En skikkelig asfaltcowboy - Magnus Grønneberg

Magnus går solo

Etter ti år som låtskriver, vokalist og frontfigur i suksessbandet CC Cowboys satser nå Magnus Grønneberg på solokarriere. I kveldens portrettprogram om Fredrikstad-gutten blir vi med Magnus på innspillingen av soloalbumet \"Helt grønn\". Vi får også oppleve høydepunkter fra hans tid som bandmedlem.

CC Cowboys kan skilte med en av verdens lengste avskjedsturneer. Totalt 70 ganger ble det annonsert om siste konsert, før den siste endelig gikk av stabelen i guttas hjemby Fredrikstad. Det betydde slutten på ti suksessfylte år med totalt seks albumutgivelser og 270.000 solgte plater.

Solid alene
Magnus Grønneberg var imidlertid ikke ferdig som artist, og nå er han tilbake på den norske rockehimmelen med solodebuten \"Helt grønn\". Magnus, som ble bandmedlem som 14- åring, har aldri stått alene før, men etter kritikkene å dømme viser det seg at han står på solide ben. Landets største aviser gav albumet høy skår på terningen. For eksempel skrev Dagbladets Øyvind Rønning i sin anmeldelse: \"\"Helt grønn\" har ikke ett svakt kutt. Det er pop, rock, viser og mye Grønneberg. Som vokalist har han en unik autoritet: litt slepende, nesten beskjeden - og langt fra brautende. Gode tekster på norsk er dessuten manglevare, og Grønnebergs meldinger er tilgjengelige uten å bli lette, velsignet frie for floskler og spekket med fine observasjoner!\".

I kveldens portrett forteller Grønneberg om det å være låtskriver og hvordan man bør våge å skrive om følelser. Vi følger prosessen fra låten blir til på papiret frem til selve utgivelsen, og vi får høre en ærlig og åpen Grønneberg fortelle om seg selv som en hjemmekjær kar som trives best i huset sitt sammen med hunden og gitaren!

NRK1 torsdag kl 22.30

Bilde
Magnus Grønneberg går solo - til strålende kritikker fra en samlet norsk musikkpresse. (Foto: Warner)

Egenprodusert portrett/musikkprogram fra underholdningsavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18