Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. september 2006 kl 19.55 Riksarkivet

Knut Lystads lystige minner

Meteorologene Gislefoss (Knut Lystad) og Teisen (Trond Kirkvaag) på pauserommet (Foto: Ole Kaland, NRK)
Meteorologene Gislefoss (Knut Lystad) og Teisen (Trond Kirkvaag) på pauserommet (Foto: Ole Kaland, NRK)
KLM feirer 30 års jubileum i år, og Knut Lystad er trioens leverandør av kvikke replikker og ordspill. Vi får blant annet gjensyn med sketsjen med Teisen og Gislefoss på pauserommet, klassikeren "Flue i suppen" og de ihuga røykerne - tidligere helsedirektør Torbjørn Mork og advokat Alf Nordhus.

Prester som morer seg med ringspill og miniputtfotball, samt andre sportsaktiviteter er også blant Lystads favoritter. Vi får også møte samen som føler seg svært diskriminert i NRK, og den saklige sportsreporteren Sølve Grotmol i Trond Kirkvaags skikkelse. Det blir intervju både med verdens første fyllik på Sydpolen og selveste kongen – dette intervjuet foregår selvsagt på Hankø.

KLM – 30 år i prime time
I år feirer NRKs populære komiker-trio 30-års jubileum som gruppe. Det hele begynte i 1976 med serien "Nynytt", og siden har det ballet på seg med serier som "Press", "MRK Fjærsynet", "Skai-TV", "Vorspiel", "Nachspiel", "De ukjente olympiske helter" og "Njus" – for ikke å snakke om de uforlignelige Brødrene Dal som vi har møtt i fire serier hittil – sist i 2005. KLM har deltatt i den internasjonale tv-festivalen i Montreux i Sveits fire ganger, og vunnet prisen for festivalens morsomste program to ganger.

I øyeblikket jobber Kirkvaag og Lystad sammen på en ny tv-serie, og ryktene går om at trioen i en ikke altfor fjern framtid nok en gang skal samles til Brødrene Dals aller siste bedrifter…

Egenprodusert program fra NRK underholdning
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no