Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. oktober 2001 kl 20.15 Beat for beat - tone for tone

Nordlendinger mot sørlendinger

. Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
. Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Tromsøværingene Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen spiller igjen på samme lag når de i kveld deltar i Beat for beat. Motstanderlaget består av NRKs egen Yasmin Syed og syngedame Miriam Mercedes.

Hoel og Albrigtsens samarbeid går langt tilbake i tid – helt til barndommen da de to var faste spillekompiser i hjembyen Tromsø.

Det er først i de senere årene de har sverget til hver sin musikkstil. Albrigtsen har lagt seg på rootsbølgen, mens Hoel har vært mer opptatt av ballader og senere latinamerikansk musikk på norsk. Begge har vært i utlandet for å hente inspirasjon – Hoel på sin side dro til Cuba.

Det er ingen tvil om at de to sitter på en god del bakgrunnkunnskap om musikk, så Syed og Mercedes kan regne med et sterkt motstanderlag.

Motstanderlaget
Yasmin Syed er fra Telemark, og ble kanskje mest kjent da hun begynte som hallodame i NRK. Men Syed har bakgrunn både som skuespiller og sanger, og har blant annet erfaring fra Telemark Teater.

Hennes parhest, Miriam Mercedes, sies å ha en stemme som harmonerer med navnet. Hun er opprinnelig chilensk, men kom til Norge som ettåring. Mercedes debuterte offisielt i Melodi Grand Prix i fjor med låten ”Trying to forget you”. Siden har hun vært å se på flere scener, blant annet sammen med Rune Larsen. Mercedes har selv bodd i Bergen, men holder nå til i Oslo sammen med samboer og en liten datter.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikk- og underholdningsprogram
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Axel Hveding, 23 04 91 12
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
1. Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Miriam Mercedes og Yasmin Syed. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Jørn Hoel, Miriam Mercedes, Ivar Dyrhaug, Yasmin Syed og Stein Albrigtsen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)