Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 7. august 2013 kl 15.10 Hvorfor fattigdom?: Penger og makt på Park Avenue

Fattig og rik i New York


Knapt noe sted i USA er kløften mellom fattig og rik tydeligere enn i Park Avenue i New York. I den ene enden bor milliardærene på rekke og rad. Noen kilometer unna går gata gjennom Sør-Bronx, et av landets aller fattigste områder.

Det tredje programmet i temauka om fattigdom viser at ulikhetene i det amerikanske samfunnet har aksellerert kraftig de 40 siste årene. I 2010 kontrollerte de 400 rikeste amerikanerne mer av velstanden enn halvparten av befolkningen - 150 millioner mennesker. Ifølge regissøren Alex Gibney har mulighetene for å klatre på velferdsstigen i USA aldri vært dårligere enn i dag.

Vi besøker leilighetskomplekset 740 Park Avenue, som huser flere multimilliardærer enn noe annet sted i USA. I Sør-Bronx lever halvparten av befolkningen sosialhjelp, og arbeidsledigheten ligger på nesten 20 prosent.

Om "Hvorfor fattigdom?"
"Hvorfor fattigdom?" (Why Poverty?) er et storstilt, internasjonalt prosjekt som setter søkelyset på fattigdom og ulikhet i verden. Serien består av åtte timelange dokumentarprogrammer som sendes over hele verden i løpet av en uke.

Sendt tidligere.

Internasjonalt dokumentarprosjekt
Originaltittel: Why Poverty?

Avsnitt 3: Park Avenue: Money, Power and the American Dream
Amerikansk dokumentarfilm
Av Alex Gibney
Produksjon: Jigsaw Productions
Presseansvarlig: Helene Amlie, tlf 951 00 299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900

LENKER
  • Hjemmeside