Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. mars 1999 kl 19.35 Det er deg jeg vil ha

Det er deg jeg vil ha (t)


NRK2 onsdag 17. mars kl 19.35
Det er deg jeg vil ha (1:7)

I gode og onde dager...
I kveld byr NRK2 på et gjensyn med den første av av sju episoder i den romantiske amerikanske situasjonskomedien \"Det er deg jeg vil ha\". Lindsay og Mark har fullstendig ulik bakgrunn, men de er vilt forelsket og vil gifte seg. Vil forholdet deres overleve den evige innblandingen fra deres mildt sagt eksentriske familier?
Mark (Elon Gold) er en pen og veloppdragen jødisk ung mann. Lindsay (Cynthia Geary) er en jordnær, livsglad og ukonvensjonell type som skiller seg kraftig ut fra resten av sin snobbete familie.
De to blir heftig forelsket og blir enige om å gifte seg ved en enkel seremoni i Central Park. Men det er da foreldrene våkner og kommer inn i bildet med stor meningstyngde.

Kjærlighet ved første blikk
Den unge Mark møter sin Lindsay da han er ute for å kjøpe planter til ungkarsleiligheten sin. De faller pladask for hverandre, men snart melder problemene seg. Lindsays ultrakonservative far, en brumlebasse av en gammel jeger og steinrik forretningsmann, vil ustanselig sette Marks maskuline forutsetninger på prøve. Han vil jo ikke ha en svekling til svigersønn, må vite!
På den annen side mener Marks jødiske familie at saker og ting bør være i orden før ekteskap inngås. Hans snakkesalige og dominerende mor vil helst ordne alt på egenhånd.
Hvis ikke foreldrenes steile holdninger er nok til å skremme det forelskede paret i hver sin retning, blir det sosiale kaos forsterket av Marks temmelig overspente søster og hennes ufordragelige unger, og av Lindsays bror, den forskremte Kip.
Spørsmålet blir om båndet mellom Mark og Lindsay er sterkt nok til å tåle trykket fra de geskjeftige svigerfamiliene. Vil de greie å gjennomføre et bryllup, flytte sammen og - ikke minst - å ta vare på kjærligheten?

Naturtalent
I rollen som Mark møter vi Elon Gold, som blir omtalt som et komisk naturtalent. Han debuterte som stand-up komiker allerede som 17-åring, men som tv-komiker fikk han sin debut i \"Det er deg jeg vil ha\". Cynthia Geary, som spiller Lindsay, ble på klassisk Hollywood-vis oppdaget da hun jobbet som servitrise i filmbyen. Senere har hun spilt i flere filmer og tv- produksjoner.
Manusforfatteren Julia Newton har tidligere skrevet en rekke teaterstykker og har de siste årene hatt stor suksess som tv- forfatter.

NRK2 onsdag kl 19.35
Tidligere sendt i NRK1 24.11.98

Bilde (via Scanpix/Data- tv/Internett)
Et forelsket, men hardt prøvet par som skal more oss på onsdagene fremover: Lindsay (Cynthia Geary) og Mark (Elon Gold).

Amerikansk komiserie (Warner)
Manus og regi: Julia Newton
Originaltittel: You\'re The One
I rollene: Cynthia Geary, Elon Gold, Jayce Bartok, Julie Dretzin, Dori Brenner og Leo Burmester

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, tlf. 23047751