Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. januar 2006 kl 22.30 Berserk til Valhall

I grenselandet

Forfulgt av politiet og kystvakten blir seilasen etter hvert en prøvelse for mannskapet om bord på Berserk. David tyr til drastiske metoder, mens Espen bare lengter hjem.

I kveld blir Dyrenes konge, amerikaneren David Mercy, atter en gang utsatt for menneskejakt. Denne gangen på Finnmarkskysten der Berserk blir bordet av både politi og kystvakten. Til slutt ser David Mercy ingen annen utvei enn å rømme fra båten og resten av mannskapet. Men hvor skal han gjøre av seg? Bare David vet svaret.

På dørterskelen til Russland får resten av mannskapet et visuelt møte med Sovjets storhetstid i form av slagskipet Murmansk. Kaptein Jarle Andhøy er glad de er kommet så langt, men alle er ikke like fornøyd.

Espen lengter hjem og hans savn tynger ekspedisjonen. Det ser derfor ut til at planene må endres.

Om serien
Kaptein Jarle Andhøy og Alex Rosén er i gang med en ny seilas om bord i Berserk. Denne gangen går turen til Russland, Sverige og England. Med på ferden er også amerikaneren David Mercy og den tamilske samen Espen Tarberg.

I "Berserk til Valhall" vil mannskapet knytte vennskapsbånd med Russland. Den nye serien har et klart dokumentarpreg, og Jarle Andhøy og Alex Rosén med mannskap vil fremstå som "vår tids nye oppdagere". I serien er det også lagt inn spennende arkivklipp fra historien som berører Norge og Russland.

Samproduksjon mellom wildvikings.com og NRK (2005)
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80


LENKER
  • Les mer