Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. oktober 2010 kl 20.00 Beat for beat

Telemark møter Toten


Ta vel imot kveldens to lag som består av Ingebjørg Bratland og Jon Solberg mot Nora Foss Al Jabri og Knut Anders Sørum.

Ingebjørg Bratland fikk kong Harald til å gråte da hun sang "Den fyrste song" ved avdukingen av kronprinsesse Märtas statue til kongens 70 årsdag. Ingebjørg kommer fra Vinje i Telemark, og har kvedet fra hun var 5 år. Hun er både norsk og nordisk mester i folkemusikk, klasse A for vokal, og er en ettertraktet vokalist, og en av Gisle Børge sine personlige favoritter. Alle som har sett "Jul i Svingen", har hørt Ingebjørgs vakre stemme i tittelsangen.

Telemarkana
Jon Solberg har hovedfag i rockabilly fra 50-tallet og er vokalist og låtskriver i bandet Ni Liv. Plata "Hallingspark" ble utgitt i år, det fjerde som er kommet fra bandet fra Telemark. Plata har høstet gode kritikker og har resultert i mange konserter. Ni Liv har funnet opp sin egen sound kalt Telemarkana. Dette er enkelt forklart amerikansk roots-country-rock fremført på telemarskdialekt.

Vidunderbarn
Da Nora var 11 år, la søsteren hennes ut en snutt på nettet der Nora sang "Hallelujah" av Leonard Cohen. Dette gjorde Nora kjent over hele landet, og som 13-åring ble hun invitert av selveste Oprah Winfrey for å delta i et spesialprogram om verdens mest talentfulle barn. Jenta fra Gjøvik sang dermed for 8,5 millioner amerikanske tv-seere i ett av verdens største tv-programmer. Nora er en stor Eva Cassidy-tolker til tross for sin unge alder, har vært med i Norske Talenter og har nå, som 14-åring, kommet inn på et spesialprogram for talentutvikling på Musikkhøgskolen ved siden av ungdomsskolen.

Stor stemme fra Toten
Knut Anders er bondegutt fra Skreia. Han kan, som ekte totninger bør kunne, sin Prøysen. Faktisk så bra at han gir ut sitt første soloalbum med Prøysen-sanger. Alt er spilt inn live i Knut Anders sitt eget stabbur. Knut Anders har også en av Norges mest allsidige stemmer, og mestrer Motown-stilen, rock og pop så vel som Prøysen. Mange har hørt ham synge i "Skal vi danse", "Singing bee", som vinner av Melodi Grand Prix i 2004 og ikke minst som gjest i Beat for beat ved tidligere anledninger.

Produsert av NRK Underholdning (2010)
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Stig Karlsen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no