Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. april 2011 kl 20.45 Ein idiot på tur

Jesus sett fra lufta


Karl reiser til Brazil og Rio de Janeiro for å se på Jesus-statuen som skuer ut over millionbyen. For første gang virker Karl oppriktig imponert.

Jesus-statuen er mektig, og med unntak av en litt for stor hake (det skal visst forestille skjegg) er Karl nokså fornøyd med dette underverket. Dette kan muligens også henge sammen med at Karl fikk se Jesus fra helikopter.

Om serien
Hva er det morsomste man kan gjøre med en idiotisk kompis som hater alt som er fremmed og nytt, og mistrives alle andre steder enn hjemme?

Karl Pilkington trives best i kjente, britiske omgivelser, der han får sin daglige komfort, og maten slik han kjenner den. Få har mindre glede av verdens syv underverker enn Karl – og det er komikken i dette som er hele motivasjonen for kamerat, kollega og komiker Ricky Gervais. Sammen med Stephen Merchant sender han Karl til verdens syv underverker, "noe dritt" i følge Karl. Men hensikten med turen er slett ikke at Karls skal kose seg – Ricky vil helst at Karl skal hate hvert minutt på reisefot. Det gjør det mye morsommere for alle andre. Karl er utålmodig etter å komme i gang med prosjektet. Ikke fordi han gleder seg, men som han sier: "Jo før det starter, jo før er det over".

Karl sendes ut i verden for å se på den kinesiske mur, Kristus-statuen i Brasil, Petra i Jordan, Machu Picchu i Peru, Chichen Itza i Mexico, Taj Mahal i India og pyramidene i Egypt. Ricky og Stephen følger reisen fra London og gjør det de kan for å plage Karl maksimalt på turen.

Britisk dokumentarserie fra 2010.
Originaltittel: An Idiot Abroad
Kveldens episode: Brazil
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf 23 04 45 76/924 03 873
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900