Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 29. januar 2008 kl 20.00 Robin Hood

Grusom sheriff

Sheriffen (Keith Allen) er ute etter hevn (Foto: BBC)
Sheriffen (Keith Allen) er ute etter hevn (Foto: BBC)
Sheriffen stormer Locksley og tilbyr belønning til den som kan fortelle hvor Robin befinner seg. Ingen er imidlertid villige til å stå frem. Sheriffen begynner derfor å rive ut landsbybeboernes tunger èn etter èn, og sier at han ikke slutter før han får de opplysningene han er ute etter.

I Sherwoodskogen har Robin, Much og Will blitt fanget av Little John og gjengen hans. Gjengen består av tidligere kriminelle, som har konstruert sine egne dødsfall og forlatt familiene sine for å leve et liv som lovløse i Sherwoodskogen.

Nyheten om sheriffens finnerlønn når Little John, som tvinger Robin med seg til Locksley for å gjøre krav på belønningen. Da Robin redder kona til Little John fra sheriffens vrede, ombestemmer han seg og vil ta Robin inn i varmen.

Men det er for sent. Sheriffen har fått tak i Robin og tvinger ham med seg til Nottingham. Kan dette bety slutten for vår store helt?

Om serien
Robin Hood er en velkjent figur og elsket av millioner verden rundt. Nå er mannen som stjeler fra de rike og gir til de fattige, tilbake i en modernisert versjon.

BBC har produsert tv-serien om Robin av Locksley, som denne gangen er gjort mer morsom, moderne og intelligent for å appellere til dagens publikum. Serien fikk veldig god mottagelse i England, og de første syv episodene hadde i gjennomsnitt syv millioner seere.

I rollen som Robin Hood finner vi unge, lovende og relativt ukjente Jonas Armstrong. Den onde sheriffen av Nottingham spilles av den mer erfarne Keith Allen, som har spilt i filmer som "24 Hour Party People", "Trainspotting" og "The Others".

Richard Armitage spiller Sir Guy av Gisborne. Armitage er blant annet kjent for sin rolle som John Thornton i serien "Nord og sør".

Britisk dramaserie
Produsert av Tiger Aspect productions for BBC (2006)
Originaltittel: Robin Hood
Med: Jonas Armstrong (Robin Hood), Lucy Griffiths (Marion), Sam Troughton (Much), Gordon Kennedy (Little John), Harry Lloyd (Will Scarlett), Joe Armstrong (Allan A. Dale), William Beck (Roy), Keith Allen (Sheriffen i Nottingham), Richard Armitage (Sir Guy av Gisborne), Michael Elwyn (Sir Edward), Anjali Jay (Djaq)
Pressekontakt:Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no
LENKER
  • Les mer