Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. februar 2010 kl 22.25 Migrapolis: Et nytt liv

Når alt blir snudd på hodet


Hvordan er det mulig å komme videre etter sjelsettende hendelser i livet? Migrapolis har møtt tre personer som alle har hver sin sterke historie å fortelle.

Bjørn Svennungsen, kommunikasjonsrådgiver i UD, var blant dem som ble skutt under angrepet på hotell Serena i Kabul i Afghanistan den 14. januar 2008. En journalist fra Dagbladet, Carsten Thomassen, ble drept, mens Bjørn tilfeldigvis berget livet og kom hjem igjen til kone og to barn. Hvordan har denne hendelsen påvirket ham?

Rammet av mystisk syndrom
Palestineren Marco Elsafadi er toppidrettsutøver, eliteseriespiller og landslangsspiller i basket. Han grunnla stiftelsen New Page som driver forebyggende arbeid blant ungdom.

I august i fjor opplevde Marco lammelser i flere kroppsdeler. Det viste seg at han hadde det sjeldne syndromet Guillian-Barre. Hverdagen ble fullstendig snudd på hodet for Marco, som nettopp var blitt småbarnsfar.

Fra gatebarn til samfunnsdebattant
Amal Aden kom til Norge som flyktning for 11 år siden. Før det levde hun som gatebarn i Mogadishu i Somalia. Hun har vært vitne til drap, voldtekt og har vært med på å utføre "barmhjertighetsdrap".

Her i Norge er hun en aktiv samfunnsdebattant som setter et kritisk blikk på norsk integreringspolitikk. I midten av januar mottok Amal Aden Zola-prisen for sitt mot og engasjement i samfunnsdebatten.

Egenproduksjon: Østlandssendingen (2010)
Programledere for kveldens sending: Rajan Chelliah, Edin Babic og Daniel Ruazol
Pressekontakt: Sidsel Mundal, tlf: 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
Programmets hjemmeside: www.nrk.no/migrapolis


LENKER
  • www.nrk.no/migrapolis