Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 2. november 2008 kl 22.05 Salmer til alle tider

Himmeltoner

Det er høst. Nakne greiner. Frossen jord og det er mørke kvelder. Likevel, det er noe som lyser opp, ja som varmer. En liten tur på kirkegården forteller noe om det. Levende lys. Kranser. Noen har vært der fordi de gjerne vil minnes noen de har vært så utrolig glad i.

Det er Allehelgensdag. En dag det er lov å sørge. Mange kjenner på sorgen, savnet og smerten på en spesiell måte denne helga, men også på takknemlighet.

Dette vil prege "Salmer til alle tider" denne søndagskvelden. Himmeltoner, men også salmer som minner oss på at vi er underveis. Felles for alle salmene som brukes er at de er foreslått til den nye salmeboka som vil bli tatt i bruk i 2010.

Her er salmene og de som synger denne uka:
Eg veit i himmerik ei borg (Anne Vada), O hur saligt att få vandra (Artur Erikson - bildet), Hen over jord et pilgrimstog (Oslo domkor), Hjemme i himlen (Gunstein Draugedalen), Ja, en gang mine øyne skal (Sverre Moe) og

Navnet Jesus (Skruk) som er ønsket som "Min salme" i Vårt Land.

Bodil Arnesen synger "Velsigning" til slutt i sendinga.

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag skulle være "Jeg er en seiler på livets hav", og vinnere av salmekruset ble Benedikte Sofie Utheim fra Lyngdal, Heidi Kristoffersen fra Bodø og Synne Sandbu fra Asker.

Ny salmenøtt
Fra hvilken strofe er strofen "i himlens prestedrakt" hentet?

Skriv svaret ditt her og bli med i konkuransen om et salmekrus.