Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 25. oktober 1999 kl 19.35 Innblikk: Kvifor engasjerer Faust?

Innblikk: Kvifor engasjerer Faust? (ttv)


NRK2 mandag 25. oktober kl 19.35
Innblikk: Kvifor engasjerer Faust?

Faust er ikke fullkommen

I det tredje programmet i NRK2s store samtaleserie møter vi redaktør og programleder Audgunn Oltedal i samtale med Åse-Marie Nesse om temaet \"Kvifor engasjerer Faust?\"
\"Faust\" er et av de største verk i verdenslitteraturen. Verket handler om Faust som inngår en pakt med Mefisto, og om Faust sin vei gjennom tider og rom.
Forfatter og førsteamanuensis Åse-Marie Nesse har gjendiktet Goethes hovedverk \"Faust\" og et utvalg av hans mest kjente dikt.
- Faust er ikke noe fullkomment menneske. Goethe vil i \"Faust\" vise at menneskelig vekst er mulig til tross for alle feil og svik, sier Åse-Marie Nesse.
250 år etter Johann Wolfgang von Goethe ble født, blir han i år feiret med utstillinger, teaterforestillinger og med nye utgivelser og oversettelser av sitt hovedverk.

Om serien
NRK2 startet 11. oktober en stor samtaleserie i 12 deler der profilerte programledere fra radio og fjernsyn intervjuer personer de mener kan gi viktige perspektiver og innspill til samfunnsdebatten. Gjennom dialog og diskusjon skal \"Innblikk\" gi kunnskap, innsikt, refleksjon og være en møteplass for ulike syn og vurderinger.
Rammen rundt det hele er Universitetsbiblioteket i Oslo, og en del av grunnlaget for samtalene er en kronikk som blir lagt ut på Internett.
- Vi sitter ofte med interessante temaer vi ikke får brukt i korte nyhetsinnslag eller debattprogrammer. \"Innblikk\" gir mulighet til en mer utdypende samtale om tema fra forskjellige samfunnsområder. Disse kan variere fra skolepolitikk, litteratur og genforskning til teknologi og miljøpolitikk, opplyser redaktør for serien, Audgunn Oltedal, som understreker at det ikke er lagt opp til noen \"krangleform\" på samtalene.
Programledere i høst er i tillegg til Oltedal, Christian Borch, Tomm Kristiansen, Arild Hagen, Gunnar Grøndahl og Guro Tarjem. Christian Borch legger ikke skjul på at han er svært begeistret for serien. - I vår tabloidverden taes det ikke hensyn til at den reflekterte seer ønsker å være med på et resonnement som fullføres til bunns. \"Innblikk\" gjenreiser utvilsomt den reflekterte samtaleformen i fjernsynet, fastslår han.

NRK2 mandag kl 19.35

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Audgunn Oltedal er programleder for kveldens utgave av \"Innblikk\".

Egenprodusert samtaleserie
Redaktør og programleder: Audgunn Oltedal, tlf. 23047339
Prosjektleder: Gerd Inger Polden
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123

\0\0\0