Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. januar 2006 kl 19.55 Melodi Grand Prix 2006: Folkefest i Alta

Folkefest fra Finnmarkshallen

Synnøve Svabø og Stian Barsnes Simonsen er programledere, mens Jostein Pedersen er kommentator under den direktesendte folkefesten fra Alta. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Synnøve Svabø og Stian Barsnes Simonsen er programledere, mens Jostein Pedersen er kommentator under den direktesendte folkefesten fra Alta. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
13. januar går startskuddet for den første semifinalen i årets Melodi Grand Prix. I en direktesendt folkefest fra Finnmarkshallen i Alta kjemper seks melodier om en plass i den store finalen i Oslo.

For første gang i Melodi Grand Prix sin 50-årige historie arranger NRK semifinaler rundt om i landet. Finalistene til den store finalen i Oslo Spektrum lørdag 4. februar skal stemmes fram gjennom direktesendte Grand Prix-show fra Alta, Bodø og Bergen. Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø er programledere, mens Jostein Pedersen kommenterer.

De to bidragene som får flest stemmer av tv-seerne i semifinalene, går direkte videre til finalen i Oslo Spektrum. Melodiene som havner på tredje og fjerde plass, vil få en ny sjanse til å gå videre i et "siste sjanse"-show fredag 3. februar, én dag før den store finalen.

Slik stemmer man:
Telefon: 829 49 001-006 (låt nummer en, to, tre, osv.)
SMS: Send nummer på låt til 26600. Ingen kodeord.
Man kan stemme på ALLE bidrag fra første låt og det koster kr 5,00 for både telefon- og SMS-stemmer.

Finalistene til Melodi Grand Prix 2006: Folkefest i Alta er:

Melodi 1: HERE FOR THE SHOW
Artist: Trine Rein

Melodi og tekst: Claes Andreasson/Torbjörn Wassenius

Trine Rein er med i Melodi Grand Prix for første gang, men er godt kjent som plateartist i Norge. Hun har turnert over hele verden og til sammen solgt over en million plater. Etter et opphold i utlandet kom hun tilbake til Norge i 2004, og gjorde "comeback" i revyen "Beat for Beat" i Tønsberg og senere Oslo.

Melodi 2: LOST AND FOUND
Artist: Jorun Erdal og Geir Rønning

Melodi og tekst: Claes Andreasson/ Torbjörn Wassenius/ Jonas Liberg

Jorun Erdal er med i Melodi Grand Prix for tredje gang. Hun kom på fjerdeplass i 2000 og andreplass i 2005. Hun var en av dommerne i 1999. Erdal har jobbet i over tjue år som artist og har også medvirket i en del revyer. Under Grand Prix holder hun på med prøver til West Side Story på Oslo Nye Teater, med premiere senere i januar. Hun er fra Oppstryn, men bor for tiden i Oslo.

Geir Rønning er med i Melodi Grand Prix for tiende gang, ellevte hvis man tar med at han har skrevet en av låtene i årets finske finale. Fire av gangene har han medvirket på norske skjermer, mens resten av bidragene har vært i de finske finalene. Han er født og oppvokst i Ålesund, men har bodd ti år i Stockholm, og gjør for tiden karriere i Finland.

Melodi 3: MISLED
Artist: Kirsti Carr

Melodi: Kirsti Carr/Snorre Rønning
Tekst: Kirsti Carr

Kirsti Carr er oppvokst på Stahelle utenfor Porsgrunn, og er med i Melodi Grand Prix for første gang. Hun var alvorlig syk i fire og et halvt år, og hun bestemte eg for å satse på musikken dersom hun ble frisk. Det ble hun, og i sommer gav hun ut sin første plate. De siste årene har hun skrevet rundt 300 låter.

Melodi 4: MY DREAM
Artist: Christina Undhjem

Melodi og tekst: Christina Undhjem/Jesper Nordenström/Lars Halvor Jensen

Christina Undhjem har bodd i Røros, Lillehammer og Midsund utenfor Molde, før hun flyttet til København for ti år siden. Her var hun med i den danske popsuksessen "You Know Who", som solgte til platina. Hun har lang erfaring både som artist og låtskriver, men dette er første gang hun er med i Melodi Grand Prix.

Melodi 5: TONIGHT (I WANNA BE WITH YOU)
Artist: Mocci Ryen

Melodi og tekst: Mocci Ryen/Daisy Pusher

Mocci er med i Melodi Grand Prix for andre gang. Hun har vokst opp i Hamar. Etter at hun gikk ut fra Liverpool Institute for Performing Arts, populært kalt "Paul McCartney-skolen" etter grunnleggeren, har merittlisten blitt lang. Hun har lang erfaring på scenen, enten det er fra konserter eller tv-opptredener, og er for tiden vokalist i bandet FRYD. Mocci har turnert over store deler av verden og har samarbeidet med flere internasjonale musikere.

Melodi 6: SUNSHINE
Artist: Arlene Wilkes

Melodi og tekst: Niclas Molinder/Joacim Persson/Pelle Ankarberg

Arlene Wilkes er født på den karibiske øya Trinidad, og kom til Norge i 1982. Hun er med i Melodi Grand Prix for andre gang, i 2004 kom hun på andreplass med låten "This Is Where You Got It From". Hun har fått priser både som danser og skuespiller, og har høstet mye ros for sin tolkning av Velma i "Chicago" (2001). Under Grand Prix holder hun også på med prøver til West Side Story på Oslo Nye Teater, med premiere senere i januar.


Direktesendt underholdningsshow (2006)
Samproduksjon fra NRK Underholdning og Dinamo Story
Prosjektleder NRK: Stian Malme
Progamledere: Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø
Kommentator: Jostein Pedersen
Pressekontakter: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Sidsel Aarsnes Linden, tlf 23 04 98 41/909 55 364