Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 17. november 2008 kl 20.05 I USA med Stephen Fry

Vill, villere - villest!

Stephen Fry får erfare at det ville Vesten er villere enn noensinne. (Foto: NBDtv)
Stephen Fry får erfare at det ville Vesten er villere enn noensinne. (Foto: NBDtv)
En hjemmelaget innsjø, atomvåpen, femstjerners bordell og mormonske kalenderpiker. Velkommen til det ville Vesten!

Det skal mye til for å vippe Stephen Fry av pinnen, men det ville Vesten byr på flere overraskelser enn hva den engelske herremannen klarer å fordøye.

Reisen begynner rolig og fornuftig med et hjemmebesøk hos Mike Reynolds. Der får Stephen en grundig innføring i hvordan man skal bygge og bo i et miljøvennlig hus.

Overgangen blir stor når han reiser til Los Alamos, et forskningssenter for utvikling av atomvåpen. Derfra baller det bare på seg. Han blir kledd opp som cowboy, flyr i en Boeing B17, drar på Hardrock Café med den mannlige strippegruppa Chippendales og ender opp på et femstjerners bordell.

Fry puster lettet ut når han endelig kan skimte Stillehavet på grensen til California.

Om serien
I fem programmer blir vi med Stephen Fry på eventyr i de Forente amerikanske stater. I sin svarte London-drosje kjører han på kryss og tvers for å avdekke det virkelige USA. Det blir en herlig blanding av møter med eksentriske individualister, amerikanske ikoner og lokale helter. Det er en historisk og opplevelsesrik reise gjennom nasjonen fra år 1776 og frem til i dag.

På sin reise gjennom 50 delstater ender Fry blant annet opp med å drikke te sammen med regissør Steven Spielberg. Det blir også en svipptur innom ranchen til president Bush. Han sammenligner musikksmak med souldronningen Aretha Franklin, og hvem passer det vel bedre å snakke med om staten California enn guvernøren selv, Arnold Schwarzenegger?

I tillegg til kjendiser møter Fry også lokale ildsjeler som setter sitt preg på det nærmiljøet han besøker. Dette ender med mer eller mindre frivillig deltagelse i alt fra kullgruvegraving til VM i kurukekasting.

Dokumentarserie i seks deler
Originaltittel: Fry in America
Produsert av: NBDtv for BBC
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf. 23 04 41 01/97 52 52 7
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900