Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. mai 2013 kl 21.30 Min idrett: Taekwondo

Kampsport uten motstander


Nina Bansal vil bli best i verden. Foreløpig er hun best i Norge. Hennes store lidenskap er taekwondo mønster.

Da Nina var 16 år, tok hun et utradisjonelt valg ved å satse alt på taekwondo. Kampsporten handler om teknisk utførelse, kraft, balanse, pust og rytme, og utøves uten motstander.

Nina har indisk bakgrunn, og sitar er hennes største lidenskap ved siden av idretten. I musikken har hun alltid blitt målt opp mot sin søster. I idretten fant hun noe som var hennes eget.

Holder familien utenfor
Nina vil ikke at foreldrene skal være til stede når hun konkurrerer. Moren synes Nina bruker altfor mye tid på idretten, og vil helst at datteren skal gifte seg og få barn.

Men nå reiser Nina til Colombia for å delta i VM. Foreløpig er det for tidlig å nå målet om å bli verdensmester, men sesongens store mål er å komme til finalen. Det blir en tøff kamp i en idrett der Korea dominerer og Norge er en veldig liten nasjon.

Når Nina kommer hjem fra Colombia, skal moren for første gang se videoopptak av hvordan det har gått med henne i et stort mesterskap.

Om serien
I denne fjerde sesongen av «Min Idrett» blir seerne kjent med de beste utøverne fra idrettene twintip, aking, sitski, taekwondo mønster og undervannsrugby. Vi følger dem på veien mot sesongens viktigste konkurranser.

«Min Idrett» er nominert til Gullruten 2013 i kategorien beste dokumentar- eller faktaserie.

NRK egenproduksjon, 2013
Dokumentarserie: 5 episoder, sesong 4
Prosjektleder: Jan Fredrik Bjørntvedt
Regi: Vibeke Undhjem
Presseansvarlig: Camilla Sand, mob: 90069807/23047236
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice, 815 65 900