Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. juni 2007 kl 20.20 Edel vare

Endelig sommer


Utover sommeren blir dagene lange og kveldene lyse, og feriestemningen griper folket. Samtidig skjer det gjerne en liten endring i programtilbudet: De tradisjonelle sommerprogrammene fyller skjermen i beste sendetid. Det er derfor en selvfølge at siste "Edel vare" dreier seg om sommerprogrammer.

Folkets tv-vaner endrer seg på sommeren. Mange foretrekker å være ute og nyte været, og den totale tiden foran skjermen minker noe. Dette er noe kanalene tar hensyn til, og både NRK og TV 2 tilbyr spesiallagede sommerprogrammer. Sommerprogrammene kjennetegnes av å være en blanding av underholdning og talkshow, ispedd litt aktualiteter og med forskjellige innslag, f.eks mattips.

Lang tradisjon
NRKs underholdningsavdeling har en lang tradisjon med å lage sommerprogrammer, og det blir gjensyn med både gamle og nyere konsepter. Vi blir med i "Sommerteltet", opplever "Sommer i byen", undersøker hva NRK kunne tilby "I tilfellet regn", ser hvor langt man kom med "7-milsstøvler i Sommer-Norge", hvordan det var å rusle "Gatelangs i Oslo" eller ta båten "Fjorden rundt". Og selvfølgelig blir det glimt fra de siste års "Sommeråpent".

Om serien
"Edel vare" er en passende betegnelse på denne serien. Her blir det galskap med Kirkvaag, Lystad og Mjøen og Team Antonsen, skarpsindig satire med Otto Jespersen og Nytt på nytt, musikalsk moro med Dizzie Tunes og Kontrapunkt, talkshow med Erik Bye og Dan Børge Akerø og gapskratt med Kvinner på randen og Schøyen og Holmen – blant mye annet.

Programmet er sendt tidligere.

Underholdningskavalkade fra NRK, Underholdningsavdelingen
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Anna-Marie Normann 23 04 78 53/907 75 758