Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. juli 2004 kl 23.25 Detektiv Jack Frost

Farlig forbryterjakt

Jack Frost (David Jason) avhører drosjesjåføren Les Wingham (Gavin Richards). (Foto: YTV)
Jack Frost (David Jason) avhører drosjesjåføren Les Wingham (Gavin Richards). (Foto: YTV)
En voldtektsforbryter herjer i distriktet til førstebetjent Jack Frost, og sjefen hans er bekymret over den negative publisiteten saken gir politikammeret. Han beordrer Frost til å bruke en kvinnelig kollega som lokkedue for å få løst saken.

En rekke unge jenter er blitt ofre for den hensynsløse voldtektsmannen, og Hazel Wallace (Caroline Harker) er konstabelen som skal assistere Frost. Men resultatet er at hun selv blir utsatt for stor fare.

Samtidig blir Jack Frost invitert til London for å delta i en sammenkomst for vinnere av George-ordenen, en tapperhetsmedalje som har gjort Frost til litt av en helt i lokalmiljøet. Han har lite lyst til å dra, men så kommer hans nye venninne Shirley (Lindy Whiteford) med et forslag som stiller saken i et annet lys.

Om serien
I sommer blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason og Bruce Alexander
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51