Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. februar 2001 kl 23.45 Nattkino: Shooting fish

Nattkino: Shooting fish (t)

NRK1 lørdag 24. februar kl 23.45
Nattkino: Shooting Fish

Svindlere i Robin Hood-stil

Jez og Dylan er to oppfinnsomme unge menn som driver sin egen form for Robin Hood-virksomhet; de tar fra de rike og gir til seg selv. Filmens tittel \"Shooting Fish\" betyr rett
og slett å svindle, robbe eller bedra noen.

Dylan (Dan Futterman) og Jez (Stuart Townsend) er begge i midten av 20-årene, foreldreløse og arbeidsløse. Dylan er en glatt amerikaner med misunnelsesverdige talegaver og en egen evne til å si de riktige tingene til rett tid. Jez er hans rake motsetning, en beskjeden britisk dataekspert. Han sier ikke stort, men under den noe merkelige hårsveisen skjuler det seg et teknisk geni.

De to vennene har imidlertid en felles drøm. De er leie av å se på at de rike blir stadig rikere, og bestemmer seg for å gjøre noe selv. Som barn drømte de om å tjene masse penger og kjøpe seg et herskapshus. Nå kan de gjøre noe med det - ved å ta fra de rike.

Et av oppleggene de har tenkt å sope inn penger på, er en fantastisk stemmegjenkjenningsmaskin som til og med kan skrive ut alt du sier og lagre det i datamaskinen din. Det hele er basert på mye lureri, og de foretaksomme unge mennene trenger hjelp av en som kan betjene et tastatur. Inn kommer Georgie (Kate Beckinsale), en ung og vakker medisinerstudent som har det både i hode og hender. Og som selvsagt begge forelsker seg i.

Men Georgie har sine egne planer. Hun trenger masse penger - fort. Og gullgruven har hun funnet i Jez og Dylan...

NRK1 lørdag kl 23.45
Tidligere sendt NRK2 9.10.2000

Britisk komedie fra 1997
Originaltittel: Shooting Fish
Regi: Stefan Schwartz
I rollene: Dan Futterman, Stuart Townsend og Kate Beckinsale
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)

Bilder
1. Jez (Stuart Townsend) og Dylan (Dan Futterman) engasjerer Georgie (Kate Beckinsale) som sekretær for å virkeliggjøre sine planer om å bli rike i en fart.
2. Trekløveret Jez (Stuart Townsend), Dylan (Dan Futterman) og Georgie (Kate Beckinsale) har bestemt seg for å foreta en mer \"rettferdig\" omplassering av verdier, fra de rike til de mer fortjente - kort sagt berike seg selv.