Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. september 2001 kl 18.30 Newton

Jakten på adrenalinkicket

I dagens Newton er programleder Ole André Sivertsen på jakt etter det store adrenalinkicket, for han er nemlig ikke så sikker på at det egentlig finnes.

- Jeg skal avlive myten om at det går an å få adrenalinkick. Det finnes ikke, hevder Sivertsen.

Han går virkelig løs på det ekstreme når han først kaster seg ut i tandemhopp, for deretter å gå over til kajakkpadling med påfølgende eskimorulle. Og om han får det påståtte adrenalinkicket eller om han har rett i at det ikke eksisterer, får bli opp til seerne å avgjøre.

Høsten i Newton
Ole André Sivertsen er klar for sin fjerde sesong med Newton der han illustrer naturvitenskap i alle mulige former. Denne sesongen satser programlederen på å gi oss et Newton i en mer ekstrem form enn tidligere, der spennvidden i programmene går fra tandemhopp i fallskjerm til slanger.

- Programmet har helt klart utviklet seg det halvannet året jeg har vært med. Vi har etter hvert blitt tøffere i stilen, og jeg håper vi hele tiden klarer å bli mer og mer severdig. Newton skal kombinere underholdning med vitenskap slik at vitenskapen skal være enkel å forstå, sier Ole André Sivertsen.

Newton har som vitenskapsprogram oppnådd en høy stjerne i realfagsmiljø, og Sivertsen får stadig invitasjoner om å komme og snakke om programmet og arbeidsmetodene som brukes.

- Det er utrolig hvor mye vitenskap som er presentert i det daglige, og dette tar vi for gitt. I Newton kan vi ta utgangspunkt i det som er interessant og kult og deretter overføre dette til vitenskap. Det blir på en måte en annen pedagogikk enn det som er vanlig fra lærebøkene, sier programlederen.

Og – som alltid er Felix med sine mange sprelske påfunn på plass. Det er også paleontolog Jørn Hurum og hans ”Jørns hjørne”.

Følg med, så gir Newton deg svaret på alle de tingene du ikke engang visste at du lurte på!

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert vitenskapsprogram
Programleder: Ole André Sivertsen
Prosjektleder: Tana Haugen
Pressekontakt:Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10 ()