Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 31. oktober 2002 kl 20.30 Advokatene

Rebecca tar saken

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) i
Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
En kvinne er anklaget for mord på sin mor i en sak som også involverer incest. Advokat Rebecca Washington går inn på den tiltaltes side med nebb og klør. Det stunder ellers til bryllup for Bobby, sjefen på advokatkontoret, og hans kollega Lindsay.

Den tiltaltes navn er Jan Carlson, og hennes egen søster er hovedvitne i saken. Brianna Carlson så tiltalte stå med en blodig kniv i hånden, og på gulvet lå den døde moren. Tildragelsen fant sted under en festlig anledning, en feiring av Jans geburtsdag hjemme hos moren. I retten hevder Jan hun ble misbrukt seksuelt av sin avdøde far helt fra 9-årsalderen. Moren visste om det, hevder hun. Spesielt skal Jan ha vært utsatt for farens ”oppmerksomhet” hver gang Jans geburtsdag ble feiret…

Hvilken bryllupskjole?
Lindsay Dole og Bobby Donnell er partnere i advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt. En tid er gått siden de to ble kjærester og flyttet sammen. Men da spørsmålet om bryllupskjole kommer opp, begynner dragkampen mellom dem…

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57,