Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. juni 2003 kl 23.20 Advokatene

Kravfull donator

Advokat Ellenor Frutt (Camryn Manheim) kjemper for eksklusiv foreldrerett til sitt ufødte barn. (Foto: 20th Century Fox)
Advokat Ellenor Frutt (Camryn Manheim) kjemper for eksklusiv foreldrerett til sitt ufødte barn. (Foto: 20th Century Fox)
Advokaten og karrierekvinnen Ellenor Frutt planlegger en framtid som enslig mor for barnet hun går svanger med. Så blir hun oppsøkt av mannen som har vært sæd-donator for henne. Samtidig forsvinner Rebecca Washington fra hospitalets intensivavdeling, forulykket og dødssyk.

Michael Hale, den biologiske faren til Ellenors ufødte baby, krever i et møte med henne delt foreldrerett til barnet. Dette til tross for at han har undertegnet en kontrakt med Ellenor der han har gitt foreldreretten til henne alene. Nå akter han å gå rettens vei.

I et møte med sæd-donatoren Michael Hales advokat klarer Ellenor og hennes advokatkollega Jimmy Berluti ikke å komme til enighet om delt foreldrerett, enn si farskapet som Michael Hale påberoper seg. Saken blir derfor brakt inn for retten.

Skrekkforveksling
På hospitalet der Rebecca Washington ligger alvorlig skadet etter et bombeattentat mot advokatkontoret, har hennes advokatkollega EugeneYoung problemer med å finne henne etter at hun er blitt sendt til en undersøkelse på radiologisk avdeling.

Dr. Emmerick som har ansvaret for Rebecca, oppdager at en annen kvinne med navnet R. Washington også er innlagt på sykehuset for å fjerne en nyre.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" (serie 5) sendes ut over våren og sommeren, som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Statsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-post